„De acum putem negocia contractele. Știu pe ce mă bazez”. Costea revine la Arad cu primele achiziții

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 18:29 Pregătiri, amicale

Lucrurile pare a se mișca într-o direcție bună odată cu venirea lui Marian Costea la clubul UTA. Team-managerul este activ pe toate planurile și veștile par pozitive, mai ales după întâlnirile pe care acesta le-a avut în weekend și astăzi, la București.

„M-am întâlnit cu reprezentanții unor firme importante, iar de acum știu pe ce mă bazez și putem negocia contractele de joc. În această seară, revin la Arad, iar de mâine începem să ne întâlnim cu fotbaliștii din lotul vechi pe care am dori să contăm și în sezonul viitor. În paralel, vom mai căuta și aduce întăriri, bazându-ne pe solicitările și sugestiile antrenorului Ionuț Popa”, a declarat Costea pentru Sport Arad.

Noutăți din raza Bucureștiului

„Oficialul” arădenilor a mai mărturisit că va aduce și doi fotbaliști cu el din zona Capitalei. „I-am convins pe Dedu, de la Balotești, și Matei, de la Astra II, să ni se alăture. Pe Dedu l-a remarcat domnul Popa, iar despre Matei am primit referințe excelente de la Gigi Mulțescu”, a spus Costea.

Constantin Dedu are 23 de ani și poate juca atât ca fundaș dreapta, cât și ca mijlocaș central. În schimb, Bogdan Matei e un număr 8 de 22 de ani și a venit la Astra Giurgiu de la Chindia. A jucat aproape toate meciurile în returul Ligii a 3-a la „satelitul” Astrei, dar a prins și câteva antrenamente cu Mulțescu. Teoretic, trecerea sa la UTA nu ar fi o problemă.

Portar de peste Prut sau brazilian?

Cum pista Relu Stoian pare să nu mai fie de actualitate pentru „Bătrâna Doamnă”, se caută un alt goalkeeper. „Nicolae Turcan, care a apărat în Republica Moldova și Ucraina, este pe drum, dar mai avem contacte și cu un portar brazilian de 32 de ani, care a evoluat în urmă cu câțiva ani inclusiv în cupele europene”, a mai spus Costea.

Încă un fundaș de la Foresta după Opriș

Ionuț Popa dorește să se asigure că va avea un compartiment defensiv puternic și încearcă diferiți jucători în special în centrul său. De la începutul pregătirilor, pe postul de fundaș central au sosit senegalezul Benga și sălăjeanul Opriș. Acesta din urmă evoluase în returul campionatului trecut la Foresta Suceava, unde a făcut pereche în defensivă cu Paul Mateciuc, care va veni și el la Arad. Fotbalistul de 1,88 metri are 23 de ani și a mai evoluat la FC Zalău, Ceahlăul, Rapid Suceava sau Știința Miroslava.

„O să mai trimitem invitații pentru un fotbalist croat și unul bosniac, un fundaș central și un atacant”, a mai precizat Marian Costea.

Opt antrenamente până la intrarea în cantonament

După săptămâna de reacomodare cu efortul, utiștii măresc puțin intensitatea antrenamentelor, dar și numărul acestora. Curtuiuș et. comp. vor avea parte de opt antrenamente până la intrarea în cantonamentul de pe plan local, ce ar trebui să înceapă duminică. Cel mai probabil, Ionuț Popa își va cantona echipa la Hotel Coandi.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 18:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă