OPRIȚI BLATURILE!

07 May. 2009, 17:59 Special
OPRIȚI BLATURILE!

Într-o perioadă în care DNA-ul încearcă să facă ordine și curățenie în Liga I, echipele din Liga a II-a își văd liniștite de treabă și aranjează meciuri pe bandă rulantă.

 

Fără niciun fel de scrupule și fără niciun fel de teamă de repercursiuni grave, conducătorii formațiilor din eșalonul secund fac înțelegeri reciproc-avantajoase iar la unele partide învingătorul se cunoaște înainte de fluierul de start al arbitrilor.

 

Seria I a fost „pătată” de-a lungul acestui sezon de multe meciuri despre care s-a spus că ar fi aranjante. Ultimele pe această listă sunt întâlnirile de miercuri, din etapa a XXVIII-a FC Snagov – Ceahlăul (1-2) și FC Buftea – FC Ploiești (3-5).
 

 

Mihai Stoica lipsește de la aranjamente!
 

 

Primul meci suspect de aranjament este cel dintre FC Snagov și Ceahlăul. După un tur mai mult decât reușit, FC Snagov a devenit în retur echipa despre care s-a spus că a trântit cele mai multe meciuri. Jocul pierdut miercuri pe teren propriu cu Ceahlăul, scor 1-2, este ultimul dintr-un șir lung. Ilfovenii au fost suspectați că au cedat deliberat meciurile de acasă cu Băile Felix, FC Ploiești și din deplasare cu Cetatea Suceava. Interesant este faptul că la niciunul dintre aceste jocuri, tehnicianul Mihai Stoica nu a fost prezent. „Nu știu ce s-a întâmplat cu Ceahlăul pentru că eu nu am fost prezent. Momentan sunt în Cipru, am primit o ofertă de la o echipă de aici. Colaboratorii mei mi-au comunicat doar rezultatul și nimic mai mult. La noi de acum orice meci pierdut e blat. Nimeni nu ține cont că Ceahlăul are doar trei meciuri pierdute în deplasare. Mai mult nu vreau să comentez”, a declarat Mihai Stoica.
 

 

„Fanii mi-au strigat să terminăm cu blaturile!”
 

 

Mari suspiciuni planează și asupra meciului FC Buftea – FC Ploiești, scor 3-5. La casele de pariuri majoritatea au mizat pe victoria oaspeților, iar desfășurarea jocului a fost una mai mult decât interesantă, oaspeții revenind după ce Buftea a condus cu 2-0 încă din minutul 10. În momentul în care oaspeții au egala la doi, spectatorilorii prezenți la meci și-au pierdut răbdarea începând să trige la jucătorii celor două formații: „Blatiștilor! Nu vă este rușine! Terminați cu blaturile!”. Acest lucru este susținut și de către președintele celor de la Buftea, Anamaria Prodan. „Nu aș face niciodată blaturi. Îmi este foarte greu să mai merg la Buftea, la câte lucruri se aud despre această echipă. În timpul meciului fanii mi-au strigat să terminăm cu blaturile! Cum să le spun că nu e nimic după ce am pierdut cu 5-3?”, a declarat Anamaria.

 

 

E posibil să fie aranjamente în Liga a II-a însă dacă nu sunt dovezi e greu să vorbim despre așa ceva
Petre Marinescu, președite Delta Tulcea
 

 

Nu am făcut niciun aranjament cu cei de la Snagov. Am obținut trei puncte muncite deși am jucat mai slab
Viorel Mestecăneanu, președinte Ceahlăul
 

 

Jucătorii de la Buftea nu au mentalitate de învingători. Despre blat nu poate fi vorba la jocul cu FC Ploiești
Anamaria Prodan, președinte FC Buftea
 

 

Nu pot să spun că a fost blat la acest meci. Dacă ar fi fost ceva, aș fi scris în raport. E treaba lor ce fac, dar să nu implice arbitrii
Marian Balaci, arbitu la FC Buftea – FC Ploiești
 

 

Aranjamentele sunt greu de probat. Suspiciuni pot fi, însă cred că jucătorii și conducătorii folosesc un limbaj codat
Teodor Crăciunescu, arbitru la FC Snagov – Ceahlăul
 

 

articol scris de Daniel REMEȘ

 

07 May. 2009, 17:59 Special
Pe aceeași temă