„Pariurile astea sportive au distrus sportul românesc! E ceva de nedescris!” Iencsi spune că „toată lumea știe” despre blaturi, dar fenomenul a înghițit deja toate sporturile

Marius ANGHEL 08 Jan. 2018, 14:45 Pregătiri, amicale

Antrenorul Adrian Iencsi a afirmat luni, în emisiunea ProSport Live, că apariția posibilității de a paria la partidele din România a distrus nu numai fotbalul, ci tot sportul din țara noastră.

Mărturisirea fostului internațional a plecat de la confirmarea că în Liga 2 există meciuri aranjate și că acest lucru s-a întâmplat chiar la jocuri în care Adi Iencsi era antrenorul uneia dintre echipe. „Știți cum e… Dacă spun că da… Eu cred că toată lumea știe că sunt. Toată lumea știe. Eu nu pot să spun «Da, sunt!», pentru că pe urmă va veni cineva care va spune «Ai probe?». Credeți-mă că aș vrea să spun: «Domnule, nu! Nu sunt!». Pentru că e vorba de imaginea noastră, a României, a fotbalului românesc. Dar… Eu cred că toți cei care cunosc fenomenul își dau seama”, a răspuns Iencsi la întrebarea dacă sunt blaturi în Liga 2.


Adrian Iencsi a antrenat, în acest sezon, la Dunărea Călărași și Pandurii Târgu Jiu, după ce a fost, trei săptămâni, „secundul” lui Mangia la CS U Craiova. Despre ultimul, fostul internațional a avut numai cuvinte de laudă

Apoi, antrenorul a dezvoltat subiectul într-o direcție neașteptată: „Divizia B e acum foarte, foarte slabă. Ce se întâmplă… Probabil că aceste case de pariuri, pariurile astea sportive, au distrus nu neapărat fotbalul, ci sportul românesc! E ceva de nedescris! Eu înțeleg că se fac pariuri, că se joacă, așa cum era înainte, la cursele de cai, dar… Pentru că noi nu suntem… Lumea îmi va spune că se fac și în Anglia. Dar eu cred că în Anglia sunt destul de profesioniști, își respectă meseria. Dar în România nu cred că mai are cineva încredere. De aceea și suntem unde suntem”.

Întrebat dacă el, ca antrenor, își dă seama, de pe margine, când jucătorii truchează meciul, Iencsi a răspuns categoric, imediat: „Da, bineînțeles! 100%! Lucrurile astea le vezi. Și eu sunt genul de om și de antrenor care nu pot să trăiesc într-un mediu stricat. Da! Și atunci mi-am luat tălpășița!”.

Adrian Iencsi a jucat 30 de meciuri la echipa națională, dar și la Ceahlăul, Rapid (cu care a câștigat 7 trofee) și Spartak Moscova.

În acest sezon, Iencsi a antrenat-o în prima etapă pe Dunărea Călărași, după care și-a dat demisia și a plecat la Pandurii Târgu Jiu. La echipa gorjeană a a antrenat până în etapa a 10-a, fiind apoi demis.

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 08 Jan. 2018, 14:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă