Omeag știe de ce AJF Vâlcea nu dă pedepse mai mari agresorilor săi: „Se tem că își retrag echipa și pierd niște taxe”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Oct. 2014, 16:02 Special
Omeag știe de ce AJF Vâlcea nu dă pedepse mai mari agresorilor săi:**

Arbitrul Bogdan Omeag (21 de ani), bătut cu cruzime în urmă cu o săptămână la finalul meciului de Liga a V-a Vâlcea, Căpșunarii Bunești – Oltul Drăgoești 1-2, de către mai mulți jucători ai gazdelor, așteptă să se facă dreptate de la AJF. Centralul nu e mulțumit cu pedepsele date de Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea: Cristian Gulea și Emanuel Codreanu, doi dintre agresori, au fost suspendați pentru un an. În schimb, patronul-jucător al echipei Căpșunarii Bunești, Alexandru Petre, cel pe care arbitrul îl acuză că a instigat la violențe și a fost primul care a lovit, a primit doar opt etape de suspendare!

Observatorul jocului, Ion Rădescu, a consemnat însă în raport că Alexandru Petre nu a lovit, fapt pentru care Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea i-a dat o pedeaspă mai mică. Asistenți la acest joc au fost Gabriel Gugu și Nadia Ducu.

„Decizia Comisiei de Disciplină a fost blândă, nu e posibil ca Alexandru Petre să primească cea mai mică pedeapsă. Nu e aceeași regulă pentru toți, am fost lovit de cei trei jucători, era scris negru pe alb că m-a lovit și Petre. Poate AJF se teme că Petre își retrage echipa din campionat și pierde niște taxe, sunt sigur că acesta este motivul. Am înțeles că el va cere amânarea deciziei, pentru a veni cu probe noi și să i se reducă pedeapsa. Cazul este anchetat de Poliția din Stoenești, iar când va fi finalizat, va ajunge la Procuratura Horezu, apoi în instanțele de judecată, eu nu renunț, nu accept nicio negociere. Legea să hotărască și să se ia măsurile legale”, spune Omeag.

„Am fost lovit și de Oprița Marian”

Fost jucător de fotbal la Academia Hagi, Bogdan Omeag a renunțat la cariera de fotbalist după ce a suferit mai multe accidentari și s-a dedica arbitrajului. „Mulți dintre martori se tem să depună mărturie, până și asistenții mei. Ei au invocat diverse motive și nu au fost la audierile Comisiei de Disciplină. Nu îi învinovățesc, dar toți suntem colegi, mâncăm aceeași pâine, eu aș fi sărit să intervin, nu aș sta cu mâinile în sân. Eu am jucat fotbal, știu ce înseamnă să fii o echipă, suntem toți împreună la greu. Mi-a confirmat un arbitru asistent de la meciul următor că am fost lovit și de Oprița Marian, am sesizat asta poliției, dar aș vrea ca și AJF să sesizeze acest lucru, pot lua și ei măsuri, sunt martori care declară că și el m-a lovit” a mai spus arbitrul.

Bogdan Omeag s-a ales cu timpanul fisurat și a stat internat două nopți în spital, dar certificatul medico legal este de 18 zile, incluzând și îngrijirile de acasă.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Oct. 2014, 16:02 Special
Pe aceeași temă