Oficial: Ștefan Stana a revenit în Comitetul Executiv!

Mihai Andries 19 Jan. 2014, 14:14 Special
Oficial:** Ștefan Stana a revenit în Comitetul Executiv!

Echipele din liga a doua și-au ales un nou reprezentant în Comitetul Executiv al FRF, după ce mandatul lui Gheorghe Constantin a ajuns la final. Adunarea Generală a cluburilor de Liga a II-a desfășurată vineri la Brașov l-a votat ca înlocuitor pe Ștefan Stana, președintele celor de la ACS Berceni. Acesta a fost de altfel și singurul candidat la funcție și, împreună cu Auraș Brașoveanu – ales din vara trecută – va reprezenta interesele cluburilor de eșalon secund în Comitetul Executiv.

Revine în Comitetul Executiv după mai bine de jumătate de an

Vă reamintim că Stana nu este la primul mandat în forul federal. Până la alegerile din vara anului trecut, el a ocupat un loc ca reprezentant al clubulurilor de Liga a III-a, la care a trebuit să renunțe după promovarea echipei sale din acel eșalon. Noul ales a anunțat ieri în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM, moderată de Horațiu Sima, câteva dintre subiectele dezbătute de oficialii cluburilor din Liga a II-a la Brașov

O singură serie de Liga a II-a din sezonul viitor

Astfel, acesta a anunțat că s-a pus problema ca liga a doua să își schimbe formatul, putându-se renunța la sistemul cu play-off și play-out pentru a se merge pe o singură serie.

„S-au discutat lucruri interesante, cum ar fi formatul campionatului următor. Se va renunța probabil la sistemul cu play-off și play-out. Doleanța majorității a fost să fie o singură serie, la început cu 22 de echipe și să se ajungă la una de 20”, a spus Stana

Acesta a vorbit și despre posibilitatea ca drepturile de televizare să fie negociate la pachet, nu individual: „Nu o să mergem separat. Am discutat să mergem la pachet. Dacă se va face o singură serie se va negocia pentru toate echipele”.

Cantonament la baza proprie

Președintele Berceniului a vorbit și despre programul echipei sale de club în această iarnă.

„La nivelul ligii a doua avem toate condițiile. Nu și pentru liga întâi, pentru că mai sunt multe lucruri de pus la punct. Încă nu am făcut niciun transfer. Mergem pe același lot ca și în tur. Nu plecăm în altă parte în cantonamente, atâta timp cât avem toate condițiile aici la Berceni”, a mai spus Ștefan Stana.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 19 Jan. 2014, 14:14 Special
Pe aceeași temă