OFICIAL: O nouă arenă de cinci stele în România! Lucrările vor dura trei ani!

Mihai Andries 20 Dec. 2013, 17:20 Special
OFICIAL: O nouă arenă de cinci stele în România!**  Lucrările vor dura trei ani!

Stadionul „Francisc Neumann” din Arad, cunoscut ca Stadionul UTA, va fi modernizat în urma unei investiții de peste 32 de milioane de lei, în următorii trei ani, contractul pentru lucrări fiind semnat, vineri, cu firma arădeană Tehnodomus.

La licitația pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a Stadionului „Francisc Neumann” din Arad (Stadionul UTA) au participat trei companii, câștigătorul fiind anunțat, vineri, odată cu semnarea contractului. Firma care va executa lucrările este Tehnodomus Arad, iar valoarea contractului este de 32.733.275 lei, cu TVA inclusă, banii care vor fi alocați de la bugetul local pe parcursul a trei ani.

„Este un moment important nu doar pentru sportul arădean, ci pentru întregul oraș, un vis care începe să devină realitate, un nou stadion la UTA, care să îndeplinească toate condițiile pentru competiții interne și internaționale”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Potrivit sursei citate, lucrările vor duce la creșterea capacității stadionului, iar la final obiectivul va respecta toate standardele UEFA. Capacitatea bazei sportive va crește de la 7.000 de locuri la 12.548, din care 2.798 la tribuna oficială și la tribuna întâi. Conform documentației proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete și a personalului auxiliar.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme și 20 pentru autocare. Lucrările nu vor duce la închiderea bazei sportive pe toată perioada, pentru că se vor desfășura pe porțiuni, pentru ca arena să poată fi utilizată. De altfel, primarul Falcă a declarat că înainte de deschiderea șantierului vor exista discuții cu echipele care folosesc baza sportivă, pentru a nu le fi afectate programele de antrenamente.

Primarul a spus că o parte din actualul stadion va fi menținută și transformată în muzeu. Firma are la dispoziție trei ani pentru finalizarea lucrărilor, adică până la sfârșitul anului 2016.

Debutul proiectului a întârziat un an, investiția fiind anunțată de primarul Gheorghe Falcă încă în 2012, când spunea că până la finele acelui an va fi organizată licitația și semnat contractul. Anunțul de licitație a fost publicat însă în primăvara acestui an, dar a fost retras imediat, pentru a fi aduse modificări la caietul de sarcini, procedura fiind reluată în această toamnă.

În 2006, municipalitatea a investit 700.000 de euro pentru schimbarea scaunelor și pentru alte reparații, asfel încât pe stadion să se poată disputa meciuri din Liga I. În 1946, când a fost inaugurată, arena din Arad era considerată cea mai frumoasă din țară, baza fiind construită de baronul Francisc Neumann.

 

Sursa: Mediafax

Mihai Andries 20 Dec. 2013, 17:20 Special
Pe aceeași temă