SSC Farul a primit finanțare de la Consiliul Județean Constanța. Câți bani încasează până la finalul anului echipa lui Ciprian Marica

Marius ANGHEL 25 Jul. 2019, 18:59 Diverse
  • Ciprian Marica a primit o veste excelentă miercuri, 25 iulie, de la unul dintre cei doi mari parteneri pe care și-i dorește alături de el la SSC Farul Constanța, club unde în rezonul recent încheiat a fost principalul finanțator.
  • Consiliul Județean Constanța a aprobat proiectul „Joacă fotbal cu FC Farul Constanța” și a atribuit suma cerută de Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța, și anume 1.747.700 lei.
  • Valoarea totală a proiectului susținut de Artemis Boldea, managerul clubului, se ridică la 1.941.900 lei.

 

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, promitea susținere financiară pentru clubul din Liga 2, în conferința de presă susținută pe 20 iunie, în sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanța, la care mai participau Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, Ciprian Marica, finanțatorul SSC Farul Constanța și deținătorul brandului FC Farul, și Lorand Balint, managing director la Publicis Sport & Entertainment. Atunci se vorbea despre unirea forțelor, pentru ca Farul să facă performanță și să lupte pentru revenirea în prima ligă a României.

Și, până acum, doar Țuțuianu pare să se fi ținut de promisiune și să fi aprobat finanțare pentru SSC Farul. Proiectul clubului condus de Ciprian Marica a primit din partea Consiliului Județean aproape 1.750.000 lei până la finalul anului 2019.

Printre obiectivele anunțate de SSC Farul în proiectul de obținere a finanțatării depus către Consiliul Județean se numără clasarea pe locurile 1-12 la finalul turului campionatului Ligii 2, iar costurile estimate pentru asigurarea condițiilor optime de pregătire sportivă pentru perioada precompetițională și competițională iulie-decembrie 2019 au fost echivalate la 784.500 lei, în timp ce pentru acțiuni de promovare și selecție a disciplinei fotbal în județ pentru aceeași perioadă s-a cerut 250.000 lei.

„Nu ascund că suntem prieteni de ceva ani de zile, știu ce vrea, știu ce poate. Anul trecut, prin proiectele pe care le-am avute, am susținut echipa Farul. Vorbim de grupele de copii. Și o vom face și anul acesta. Sper, Ciprian, să mă bucuri de mai multe ori de cât mai bucurat anul trecut și anul acesta. Sper ca echipa Farul să devină ceea ce a fost și mai mult decât atât. Sper ca la împlinirea celor 100 de ani de la înființare să ne bucurăm de reușita de a fi în divizia națională. Nu ascund încă un lucru, că, de ceva timp, purtăm discuții cu Decebal și cu Ciprian de a găsit formula cea mai bună de a ajuta echipa Farul și de a reuși să promovăm la anul.

Cipriane, îți doresc succes. Sper ca proiectele pe care le vei depune la Consiliu să fie câștigătoare și să mă chemi și pe mine și pe Decebal atunci când, la meciul de trecere în divizia națională, jucătorii să spună: «Da, suntem în divizia națională». Cipriane, îți urez succes, ție și întregii tale echipe.

Vreau să fie un semnal foarte clar pentru toți suporterii, pentru toți iubitorii de fotbal, că, da, ne vom implica și vom ajuta echipa Farul Constanța”, declara Horia Țuțuianu în conferința de presă respectivă.

Momentan, din partea Consiliului Local Constanța, SSC Farul nu a primit finanțare.

Pe lângă SSC Farul, alte trei cluburi sportive și-au depus proiecte și au primit finanțare din partea Consiliului Județean Constanța: CS Happy Kids 2010 Medgidia (323.289 lei), CS Karate Dinamic Constanța (100.855 lei) și ACS Academia de Volei Tomis (287.010 lei).

SSC Farul Constanța debutează în noul sezon al Ligii 2 pe 3 august, de la ora 18:00, atunci când are programat meciul cu Rapid, la București. Programul primei etape poate fi citit AICI.

Marius ANGHEL 25 Jul. 2019, 18:59 Diverse
Pe aceeași temă