„Da, ne vom implica și vom ajuta echipa Farul.” Promisiunea solemnă făcută de Horia Țuțuianu lui Ciprian Marica și cerința pentru finalul sezonului: „Să mă chemi atunci”

Marius ANGHEL 22 Jun. 2019, 09:04 Campionat

După un sezon în care nu a primit finanțare de la autoritățile locale, deși promisiuni a avut, și a dus campionatul la bun sfârșit datorită lui Ciprian Marica, Farul ar putea avea pretenții mult mai mari în noua ediție a Ligii 2. Joia trecută, în sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanța, a avut loc o conferință de presă în care primarul orașului și președintele Consiliului Județean au anunțat public că se vor implica la club prin asigurarea infrastructurii și a finanțării.

Infrastructură și finanțare, exact acestea au fost cuvintele lui Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, care l-a avut în dreapta sa pe, după cum chiar el a spus, prietenul Ciprian Marica, finanțatorul SSC Farul Constanța și deținătorul brandului FC Farul, iar în stânga pe Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Țuțuianu a transmis că vrea Farul, „echipa orașului Constanța, echipa județului Constanța, cea mai reprezentativă din ultimii 100 de ani”, în Liga 1 în 2020, adică la finalul sezonului care va începe în primul weekend al lunii august.

„Haideți să nu uităm ce reprezintă Farul. Farul reprezintă echipa pentru care eu, cel puțin, am suferit, m-am bucurat și, în același timp, de multe ori când mergeam la meciuri, dădeam cu pumnul în masă. Ținând cont că am copilărit în Tomis 2, lângă stadionul Farul, acolo mergeam și alergam pe stadion, acolo mergeam la meciuri, acolo vedeam jucătorii. De când a venit Ciprian în Constanța, eu l-am susținut. Am zis: «Cipriane, facem tot posibilul ca echipa fanion a județului și a orașului Constanța să nu moară». Știu că nu i-a fost ușor, i-a fost foarte greu, dar cred că prin întâlnirea de azi (n.r. – joi) ratificăm un lucru: autoritățile județene și municipalitatea susțin echipa Farul Constanța”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța.

„Da, ne vom implica și vom ajuta echipa Farul Constanța”

Acesta a spus că e în discuții de o mai lungă perioadă de timp cu Marica și primarul pentru a găsit metoda cea mai bună pentru ca cele două instituții să se implice în susținerea financiară a Farului.

„Nu ascund că suntem prieteni de ceva ani de zile, știu ce vrea, știu ce poate. Anul trecut, prin proiectele pe care le-am avute, am susținut echipa Farul. Vorbim de grupele de copii. Și o vom face și anul acesta. Sper, Ciprian, să mă bucuri de mai multe ori de cât mai bucurat anul trecut și anul acesta. Sper ca echipa Farul să devină ceea ce a fost și mai mult decât atât. Sper ca la împlinirea celor 100 de ani de la înființare să ne bucurăm de reușita de a fi în divizia națională. Nu ascund încă un lucru, că, de ceva timp, purtăm discuții cu Decebal și cu Ciprian de a găsit formula cea mai bună de a ajuta echipa Farul și de a reuși să promovăm la anul.

Cipriane, îți doresc succes. Sper ca proiectele pe care le vei depune la Consiliu să fie câștigătoare și să mă chemi și pe mine și pe Decebal atunci când, la meciul de trecere în divizia națională, jucătorii să spună: «Da, suntem în divizia națională». Cipriane, îți urez succes, ție și întregii tale echipe.

Vreau să fie un semnal foarte clar pentru toți suporterii, pentru toți iubitorii de fotbal, că, da, ne vom implica și vom ajuta echipa Farul Constanța”, a mai declarat Horia Țuțuianu.

Întrebat cum va ajuta, practic, Farul, președinte CJ Constanța a spus: „Vom susține echipa prin infrastructură și finanțare. Știu că nu este ușor de ținut o echipă de fotbal. Ciprian nu este patronul clubului. A susținut echipa și de aia o să analizăm și noi, la Consiliul Județean, oportunitatea de a deveni și noi membri ai clubului. Ulterior, în discuțiile pe care le voi avea cu domnul primar Decebal Făgădău și cu Ciprian, vom lua hotărârea aceasta. Repet. Farul Constanța este echipa orașului Constanța, echipa județului Constanța, cea mai reprezentativă din ultimii 100 de ani.”

Momentan, Farul nu și-a stabilit programul pentru pregătirea noului sezon al Ligii 2. Data reunirii nu e hotărâtă, jucătorilor li s-a spus la finalul campionatului recent încheiat că își pot căuta alte echipe, în timp ce lui Petre Grigoraș îi expiră contractul la finalul acestei luni și, până în acest moment, nu a primit nicio ofertă de prelungire.

Înregistrarea conferinței de presă poate fi urmărită în videoul de mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 22 Jun. 2019, 09:04 Campionat
Pe aceeași temă