Nostalgii retrăite alături de Poli AEK, în meciul eveniment organizat de ASU Poli! Pe „Dan Păltinișanu” au răsunat cântecele din trecut. Acel 1-8 cu Steaua n-a fost uitat nici acum

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 14:28 Special

ASU Politehnica a profitat de „fereastra” din campionat pentru a juca, vineri seară, un meci de gală cu Poli AEK, sezonul 2002-2003, organizat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Chiar dacă tribunele au fost departe de a fi pline, iar galeria CVUCS a stat la Tribuna I, deoarece Peluza Sud este închisă, pe teren buna dispoziție a fost la cote maxime, iar suporterii au cântat tot meciul.

Tinerețea le-a permis celor de la ASU Poli să deschidă scorul prin Alin Ignea, spre bucuria fanilor, care au venit și cu fumigene la acest joc eveniment. Apoi, în minutul 19:21, s-a ținut un moment de reculegere pentru cei care au plecat dintre noi și care au avut legături cu prima generație AEK: Călin Zanc, Puiu Preda, Adrian Stoicov, Paul Râșnoveanu, Nicolae Cîrstov „Elicopter”. În atmosfera de derby, „veteranii” se schimbau ca la futsal, iar „lupii tineri” au și irosit un penalty, parat de Andrian Bogdan. La pauză a fost 1-1, deoarece Mircea Oprea, marcatorul de odinioară din jocul cu UTA, a marcat și contra Timișoarei care acum e în Liga 2, la diferență de 15 ani.

S-a cântat tot meciul pentru rivala UTA. La AEK a jucat și masorul

Chiar și cu idolii de pe vremuri pe teren, ultrașii timișoreni nu au putut uita de meciul de marți de la Șiria, contra rivalei UTA. Tot jocul s-a cântat despre echipa arădeană, cu „tradiționalul” cântec despre „complexele” vecinilor de pe Mureș. Nu au lipsit nici celebrele „papelitos”.

Pe teren, fiecare formație a mai marcat de două ori, pentru un 3-3 final. Vasile Nicolae și Marvin Schieb au înscris pentru actuala echipă, iar pentru AEK au punctat Ciprian Prodan și Șoltuz, din penalty. În repriza secundă, la vetrani a jucat câteva minute și masorul de atunci, Adrian Rus, poreclit „China”, actualmente angajat la ACS Poli.

Cei de la AEK ar fi avut nevoie de Basarab Panduru

Romica Buia a spus că echipa de old-boys putea învinge dacă venea și fostul antrenor Basarab Panduru. „Este o acțiune foarte frumoasă. Cred că unică în țară. După atâta vreme, să ne cheme să fim alături de ei. Le mulțumim pe aceasta cale, le mulțumim pentru că susțin această echipă. Au dovedit de multe ori că sunt unici în țară. Cu mulți nu ne-am văzut de când am plecat de la Poli AEK. Cu mulți m-am mai văzut prin București, prin Timișoara. N-au putut să vină și antrenorii, cred că de asta e și scorul acesta pe teren, fără antrenori. Pe vremuri jucam 12, 11 pe teren și suporterii în tribună. Panduru nu ne bătea, dar cred că jucam mai bine. Sau făceam cântarul înainte. Cu cât înaintezi în vârstă, terenul se face mai mare și poarta mai mică. Din acea perioadă, cea mai frumoasă amintire era când veneau 30-40-50.000 de oameni la stadion”, a spus Buia.

Șuleap nu a uitat nici acum meciul pierdut cu 8-1 cu Steaua

Marius Șuleap a fot bucuros de reîntâlnirea cu colegii. „Unii cam supraponderali, cu părul alb unii dintre ei. Vârsta nu ne iartă pe niciunul. Suntem atât de iubiți din cauza lucrurilor frumoase făcute aici la Timișoara. Am jucat cu sufletul. Cu toate problemele financiare de atunci, nu numai de la Timișoara, ci din toată țara. Dar noi când am intrat nu ne-am gândit la nimic, decât să jucăm pentru 30-40-50.000 de spectatori care veneau atunci. Cea mai frumoasă amintire? Victoria de la Arad cu 1-0, victoria din Ghencea cu 1-0. Cu Rapid acasă cu 1-0. Au fost multe. Acel 8-1 cu Steaua nu e o amintire frumoasă, dar a rămas acel spectacol. Lumea vorbește și acum. 50.000 de mii de oameni au cântat, au stat în ploaie, chiar în Vinerea Mare. Mi-au rămas toate în suflet. Parcă nu mai sunt acele derby-uri de pe vremuri”, a precizat fostul jucător.

Antonio Foale, „critici” pentru arbitru

Spiritual ca de obicei, Antonio Foale a spus că ultimul penalty s-a dictat ușor. Arbitrii meciului au fost Cătălin Botaș la centru, cu tușierii Nicolae Chițoiu și Alin Botaș.

„Am o singură obiecție la al treilea penalty. Mie mi s-a părut, de pe marginea, că nu a prea fost. A fost simulare. Dar sunt mulțumit și de arbitraj, și de echipa noastră. Mă bucur că am reușit pe calea aceasta să mai forțăm și copii, viitorul echipei. Într-un final, zic că a ieșit bine. S-au mișcat chiar foarte bine. Au dat dovadă că au jucat fotbal și au jucat la nivel înalt. S-au respectat, și cât au putut, au jucat”, a precizat Foale, antrenorul echipei ASU Poli.

Marți, de la ora 17:00, ASU Politehnica joacă la Șiria, cu UTA, în etapa a 31-a a Ligii 2.

Poli AEK (antrenor-jucător Florin Constantinovici): A. Bogdan – A. Dumitru, Șoltuz, Constantinovici, Voicu – M. Dobre, R. Buia (cpt.), M. Nicolae, R. Stancu – D. Balauru, M. Oprea. Au mai intrat: D. Stanciu, Stoianov – Militaru, Bătrânu, Angheluță, E. Miculescu, Șuleap, Ionilă, C. Prodan, Belciug, R. Vancea, Bălace

ASU Poli (antrenor Antonio Foale): Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Motreanu, Krausz, Lazea, Ignea – Sorescu, I. Plămadă. Au mai intrat: Dascălu, Borbei – D. Bot, Vas. Nicolae, Giuricici, Ghinescu, Schieb, Gașpar, D. Radu, M. Ursu, Crișanov

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 14:28 Special
Pe aceeași temă