Poli Timișoara merge la Brașov să răstoarne scorul din manșa tur a barajului și să își asigure menținerea în Liga 2. Cu antrenorul interimar Antonio Foale: ”Avem o datorie și trebuie plătită!”

Anda DELIU 20 May. 2022, 11:50 Liga 2

Poli Timișoara merge la Brașov cu antrenorul interimar Antonio Foale, veșnica manta de vreme rea a clubului. De această dată asigură continutatea după ce ”principalul” Nicolae Croitoru și ”secundul” Lucian Dobre au demisionat.

Alb-violeții vor să câștige la minimum două goluri diferență returul barajului de menținere cu FC Brașov, pentru a nu avea emoții că pot retrograda, în cazul în care nu mai dispare nicio echipă rămasă în Liga 2.

  • În manșa tur a barajului de menținere în Liga 2, FC Brașov s-a impus, săptămâna trecută, cu 2-1 la Timișoara, după ce a întors scorul în repriza secundă. Manșa retur are loc sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului.

Antonio Foale crede în forța Politehnicii Timișoara de a câștiga la Brașov. ”Facem tot posiblul”

Pentru că s-a eliminat regula golurilor în deplasare de o bună perioadă de timp, trebuie spus că la o eventuală victorie la o diferență de un gol a Politehnicii Timișoara, se vor juca prelungiri, fiindcă la fel a câștigat și FC Brașov manșa tur.

Antrenorul interimar Antonio Foale nu vrea acest lucru, ci își dorește o victorie la minimum două goluri diferență. ”Mergem acolo să câștigăm. Sub orice formă, mergem să câștigăm. Avem o datorie și trebuie plătită! Cu ajutorul băieților, bineînțeles. Ei sunt artiștii. Facem tot posibilul să câștigăm în cele 90 de minute. Au fost puține zile să putem să schimbăm ceva. Mergem mai departe. Încercăm să lucrăm puţin la psihicul lor. Să ne facem treaba în ciclul săptămânal pe care ni l-am propus şi sperăm să dea şi roade!”, a spus Antonio Foale.

Foale vrea ca Poli să se salveze de la retrogradare prin propriile forțe

De mulți ani alături de echipa, Toni Foale vorbit și dacă Poli se află acum în cea mai grea perioadă, inclusiv a sa, din postura de antrenor interimar. Acesta nu ia în calcul o menținere în Liga 2 pe baza neînscrierii în noul sezon a celor de la Gaz Metan Mediaș sau Academica Clinceni, cluburi retrogradate din Liga 1 și care au mari probleme privind existența în continuare.

”E şi situaţia în care suntem, este o situaţie mai dificlă, nu ne-am mai întâlnit cu situaţia aceasta. Sper ca împreună să putem trece şi de momentul ăsta greu şi să ajungem să ne salvăm prin propriile noastre forţe. Asta e cel mai important! Prea puţin contează ce face liga sau federaţia, care e cu punctele… Noi vrem şi o să demonstrăm!”, a spus Foale, care ultimul meci pe care l-a condus din postura de antrenor interimar al Politehnicii a fost cel din etapa a 9-a a sezonului regular, 2-0 pe ”Dan Păltinișanu” cu Dacia Unirea Brăila, ulterior fiind adus Nicolae Croitoru, iar el a revenit ca antrenor secund.

Precedentul joc oficial în care Toni Foale a fost la şefia băncii tehnice a echipei noastre e victoria cu Dacia Unirea Brăila din sezonul regular, scor 2-0, pe arena „Dan Păltinişanu”. Întrebat dacă acesta e cel mai greu moment dintre perioadele sale de interimat, tehnicianul a răspuns: „

”Şi săptămânile trecute i-am simţit bine, din postura în care am fost (n.r. cea de antrenor secund). Acum, în aceste două zile sau câte sunt, simt aşa, o linişte, o concentrare şi din partea jucătorilor şi asta mă bucură, că nici lor nu le e totuna. Au răspuns bine la antrenamentele pe care le-am avut şi la efort şi ca organizare şi ca tot!”, a spus Antonio Foale despre modul în care i-a simțit pe jucătorii săi după plecarea lui Nicolae Croitoru.

Erik Gerbi: ”E minimum ce putem face, să salvăm acest club de la retrogradare”

La manșa retur cu FC Brașov vor absenta accidentații Oanea, Zaluschi și Vukoje, ultimul accidentat la antrenamente. Revenirea lui Cristian Scutaru în lot cel mai probabil nu va avea loc, fiindcă Foale a dat de înțeles că excluderea sa a fost dictată de conducerea clubului, nu de antrenorul Croitoru.

După momentele de scandal, jucătorii spun că înțeleg supărările suporterilor. ”Mergem acolo să ne facem jocul și să câștigăm. Cu siguranță nu vrem să rămână acest rezultat. Vom da tot ce avem mai bun, mergem acolo să ne salvăm. E minimum ce putem face, să salvăm acest club de la retrogradare. Fanii nu sunt mulțumiți cu situația, îi înțeleg. Nu e ca și cum nu am da maximul, doar că în anumite momentele lucrurile nu prea merg în favoarea noastră sau am putea juca mai bine. Când echipa nu merge, fanii sunt nervoși, pentru că ei vor mereu să fim cei mai buni. În meciul cu Braşov ei au dat trei şuturi la poartă, din care au dat două goluri. Noi am avut şase-şapte ocazii şi mingea nu a intrat de câte ori trebuia în poartă…”, a spus italianul Erik Gerbi, care mai are contract cu Poli până la finalul acest sezon: ”Primul obiectiv e să salvăm echipa de la retrogradare şi apoi mă voi gândi ce voi face.”

După manșa tur a barajului de menținere în Liga 2, pierdută cu 1-2 la Timișoara de Poli, au plecat de la alb-violeți antrenorul principal Nicolae Croitoru, secundul Lucian Dobre și administratorul delegat Florin Iacob. Meciul retur dintre FC Brașov și Poli Timișoara are loc sâmbătă, de la ora 12:30.

Declarațiile date de Antonio Foale și Erik Gerbi înaintea manșer retur a barajului dintre FC Brașov și Poli Timișoara:

https://www.youtube.com/watch?v=GDbw4kacP38

Video: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/furia-fanilor-timisoreni-resimtita-din-plin-de-polisti-in-acest-final-de-sezon-in-care-sunt-la-un-pas-de-retrogradarea-in-liga-3-un-grup-de-suporteri-i-a-fugarit-pe-cativa-jucatori-19231939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gargara-ieftina-a-primarului-timisoarei-despre-noul-stadion-care-nu-e-nici-acum-aprobat-ca-investitie-si-sala-polivalenta-unde-sunt-probleme-mari-19231878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-dupa-demisia-lui-nicolae-croitoru-de-la-poli-timisoara-inaintea-returului-barajului-este-o-sabie-cu-doua-taisuri-19231881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-radicale-la-poli-timisoara-inaintea-returului-barajului-de-mentinere-in-liga-2-cu-fc-brasov-conducatorul-florin-iacob-si-antrenorii-nicolae-croitoru-si-lucian-dobre-out-19231800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

Anda DELIU 20 May. 2022, 11:50 Liga 2
Pe aceeași temă