Ioan Mera, declarații furibunde după ce Poli Timișoara a retrogradat sportiv în Liga 3: ”Poli are nevoie de oameni de valoare care se pricep la fotbal, de antrenor și de jucători care pun suflet pentru această echipă.” Antonio Foale: ”Ne regrupăm! Întotdeauna, Poli a revenit și a mers mai departe”

Adi MARICA 21 May. 2022, 16:38 Liga 2

Poli Timișoara a pierdut și manșa retur a barajului de menținere în Liga 2 cu FC Brașov, scor 0-1 pe stadionul Tineretului, după 1-2 pe Știința, în tur, și a retrogradat în Liga 3.

Echipa bănățeană ar putea, totuși, continua în eșalonul secund, fiindcă cel puțin una dintre cele două retrogradate din Liga 1, respectiv Gaz Metan Mediaș, este aproape ca și desființată.

Antonio Foale, după ce Poli a retrogradat în Liga 3: ”Atâta s-a putut la acest baraj”

Antrenorul interimar al Politehnicii, Antonio Foale, și-a găsit cu greu cuvintele la finalul meciului de la Brașov.

”Cum poți să te simți când am ajuns în această situație? Asta a fost să fie, ne regrupăm și o luăm de la capăt. Atâta s-a putut la acest baraj. Ce puteam să fac eu în trei zile? Jucătorii au fost montați. Nu îşi doreşte nimeni să retrogradeze. Atât s-a putut, poate nici eu nu am avut inspiraţie în meciul de astăzi.

Cu părere de rău, am retrogradat, dar, întotdeauna, Poli a revenit și a mers mai departe. Îmi pare tare rău pentru suporteri”, a spus antrenorul bănățenilor.

Foale, antrenor secund al Politehnicii, a revenit ca principal interimar după ce luni echipa s-a despărțit de antrenorul principal Nicolae Croitoru și secundul Lucian Dobre.

Ioan Mera: ”Nu avem nicio scuză. E clar lipsă de valoare, dar aici trebuie să-și asume și cei care au făcut transferurile”

Căpitanul echipei timișorene, Ioan Mera, a avut un discurs furibund la finalul meciului de la Brașov.

După meci, în fața galeriei, suporterii i-au cerut lui Mera și celorlalți jucători ai Politehnicii să-și dea jos tricourile. ”Nu meritați acest tricou să-l purtați”, au scandat suporterii.

Mera a cedat tricoul, ca și coechipierii săi, iar la zona mixtă a oferit declarații incendiare despre situația de la Poli.

”Din păcate am făcut tot clubul de rușine. Am supărat pe toată lumea care ține cu Timișoara. Nu avem nicio scuză. Am început prost campionatul și l-am terminat și mai prost! Am mai zis și când era antrenor Dan Alexa, după meciul cu Chiajna, că jucăm în trei-patru jucători și atunci toată lumea era supărată pe mine. Acum am avut lotul mai slab, jucăm tot în trei-patru jucători maxim și atât. Trebuie dăruire, dar dacă nu avem valoare? Poți să joci pe oricât de mulți bani. Eu zic că e clar lipsă de valoare, dar aici trebuie să-și asume și cei care au făcut transferurile. Puteam lua jucători buni, dar au ajuns pe la Ripensia, cel mai bun exemplu e Gavra. Noi puteam să-l luăm, ar… Atunci când sunt oameni în club care nu se pricep la fotbal, asta se întâmplă! Noi ne asumăm, nu avem valoare, dar trebuie să-și asume și cei care au făcut transferuri de jucători fără valoare.

Suporterii mereu ne-au încurajat, au fost după noi și la Brăila, la Iași, aici, la Brașov. Nu pot să spun că noi am jucat bine și am avut ghinion. Nu, noi, în primul rând ca și jucători, ne-am făcut de rușine. O să merg acum acasă și o să mă întrebe băiatul cel mare. «Ce ai făcut, tati, ai retrogradat cu Poli?»”, a ”tunar” Ioan Mera, care joacă la Poli din 2017, fiind la al șaselea sezon de Liga 2 în tricoul echipei timișorene.

Mera: ”O să fiu eu vinovat, Ignea, Scutaru și încă vreo doi! Restul pleacă la alte echipe și nu-i interesează de Poli”

Doi dintre cei care au gândit campania de transferuri în iarnă au plecat în această săptămână de la Poli. E vorba despre antrenorul Nicolae Croitoru și de impresarul său, numit chiar într-o funcție de conducere la club, ca administratorul delegat. E vorba despre Florin Iacob. Primul a demisionat, iar al doilea a fost dat afară.

”Poli are nevoie de oameni de valoare care se pricep la fotbal, de antrenor și de jucători care pun suflet pentru această echipă. Nu cum este acum, cu mulți jucători care pleacă și nu-i interesează că echipa a retrogradat! O să fiu eu vinovat, Ignea, Scutaru și încă vreo doi! Restul pleacă la alte echipe și nu-i interesează de Poli. Pe mine lumea mă va certa pe stradă în Timișoara. E o zi tristă, vreau să merg acasă să mă liniștesc. Acum, în doua repriză, am picat fizic și nu a fost primul meci în care am căzut fizic. Sunt și condiții proaste la echipă. Sunt jucători care dorm în cămin și nu se pot odihni pentru că sunt studenți care fac chefuri, e muzică, e gălăgie! Păi, ce e asta? Sunt foarte nervos acum și mai bine mă abțin să spun mai multe…”, a mai spus Mera.

Poli Timișoara în meciul retur al barajului de menținere cu FC Brașov: Păduraru – D. Radu (Sofran 69′), Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile (Oanea 85′) – Bîrnoi (Iamandache 85′), Ignea, R. Lazăr, D. Andrei – Gerbi (Sîntean 77′), Oct. Ursu. Rezerve neutilizate: Murariu – Plumbuitu, Bakoş, Huminic, Rogosic.

Poli Timișoara a retrogradat în Liga 3, dar ar putea continua în Liga 2

Poli Timișoara a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 15, cu 21 de puncte acumulate în 19 meciuri, avându-i antrenori pe Dorin Toma și mai apoi pe Nicolae Croitoru. A fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde a terminat pe locul 5, de baraj, cu un total de 28 de puncte, după ce a strâns șapte puncte în șase meciuri.

La barajul de menținere cu FC Brașov, clasata pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului, Poli a cedat cu 1-2 pe teren propriu și cu 0-1 la Brașov.

Trupa timișoreană va rămâne, cel mai probabil, în Liga 2, fiindcă Gaz Metan Mediaș, retrogradată din Liga 1, are o situație financiară dezastruoasă și se va desființa.

Foto: Bogdan Bălaș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-gherghe-extenuat-dupa-ce-s-a-salvat-de-la-retrogradare-cu-fc-brasov-sa-joci-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-e-de-10-ori-mai-greu-ca-cel-de-promovare-in-liga-1-promisiun-19232319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-asigurat-ramanerea-in-liga-2-dupa-barajul-cu-poli-timisoara-milcho-angelov-a-decis-returul-de-pe-tineretului-19232285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-una-dintre-acest-echipe-retrogradeaza-astazi-in-liga-3-19232231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

Adi MARICA 21 May. 2022, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă