Mircea Dridea împlinește azi 72 de ani

07 Apr. 2009, 18:05 Special

Mircea Dridea – unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai Petrolului împlinește astăzi 72 de ani. Fostul atacant de legendă a înscris sub culorile galben-albastre ale Petrolului 142 de goluri, câștigând 3 titluri de campion al României și o cupă. Sub tricoul naționalei a punctat de 8 ori în 18 meciuri, iar în cupele europene a jucat de 20 de ori, marcând de 10 ori.

 

Debutând sub comanda lui Ilie Oană, Mircea Dridea a impresionat mereu, reușind să marcheze chiar și împotriva lui Liverpool. Petrolul fiind singura echipă românească care a câștigat împotriva cormoranilor la 12 octombrie 1966 cu scorul de 3-1.

 

Deși a fost îndepărtat de către actuala conducere de lângă echipă, Mircea Dridea a rămas un idol în inimile suporterilor ploieșteni. În perioada când juca, Petrolul a înregistrat cele mai multe succese din istoria sa. A rămas lângă suporteri și este unul dintre susținătorii proiectului “Petrolul e al nostru”

 

“Lupii galbeni” nu l-au uitat și i-au dăruit un tricou cu numele și numărul “72”, o sticlă de vin vechi pe care a promis că o va desface alături de celelalte foste glorii care mai sunt în viață, dar și un tort cu o inimă albastră și cu numărul vârstei pe care o împlinește cu galben.

 

Multă sănătate și la multi ani domnule Mircea Dridea!

 

 

Articol scris de Cosmin Manea
 

07 Apr. 2009, 18:05 Special
Pe aceeași temă