VIDEO | Mircea Dridea, cu ochii pe Petrolul și la 84 de ani! Legenda ”găzarilor” știe principala problemă pentru care nu se reușește promovarea în Liga 1: ”Sistemul de organizare al clubului”

Carmen MANDIȘ, Andreea VISU 07 Apr. 2021, 22:10 Liga 2

Mircea Dridea, una dintre legendele clubului Petrolul Ploiești, a împlinit vârsta de 84 de ani, la data de 7 aprilie 2021, iar ProSport i-a făcut o vizită.

După 35 de ani petrecuți la Petrolul Ploiești, atât ca jucător, cât și ca antrenor sau președinte, Mircea Dridea urmărește în continuare ceea ce se întâmplă cu clubul prahovean și a identificat problemele din cauza cărora echipa nu a reușit să promoveze în Liga 1 pentru al treilea sezon consecutiv.

Mircea Dridea, cu ochii pe Petrolul și la 84 de ani

Fostul fotbalist al Petrolului pune eșecul prahovenilor pe seama absenței unei strategii potrivite și pe seama lipsei de inspirație în ceea ce privește transferurile de jucători și numirea antrenorului.

”Foarte multe achiziții, ca să spun civilizat, au fost făcute fără verificare. Au fost jucători care au fost luați pe site-uri, fără să primească o propunere de la un om de fotbal. La fel și antrenorii. În trei ani, în afară de vreo 80 de jucători, au fost și opt sau nouă antrenori. Asta spune ceva. Este inadmisibil și imposibil ca din 7-8 antrenori care trec pe aici, măcar unul să fie cel care să cunoască fenomenul.

Sunt fotbaliști care vor să trăiască bine, vor să câștige un ban și motivul se vede clar în rezultate. Eu consider că principalul vinovat e dat de alți factori. În primul rând, sistemul de organizare al clubului, în al doilea rând, alegerea antrenorului care trebuie ales în funcție de ce dorește de la această echipă. Dacă el nu dorește promovarea, atunci ne despărțim. Două propuneri? Îl am pe Mourinho, îl am pe Klopp (n.r. râde).

Indifierent de ceea ce se întâmplă cu Petrolul, dacă mâine va ajunge din nou în divizia a patra sau a cincea sau va ajunge campioana României, pentru noi rămâne același Petrolul. E o viață întreagă din 1952 până în 1987, deci în 35 de ani am fost 15 ani jucător numai la Petrolul și numai în Liga 1. Am fost, după aceea, 20 de ani, antrenor sau președinte”, a spus Mircea Dridea, în exclusivitate pentru ProSport.

INTERVIUL INTEGRAL cu Mircea Dridea:

Mesajul clubului Petrolul pentru Mircea Dridea, la aniversarea acestuia a 84 de ani:

”La mulți ani, Mircea Dridea!?
Seniorul fotbalului ploieștean împlinește, astăzi, vârsta de 84 de ani!
Cu trei titluri de campion naţional, o Cupă a României, aproape 300 de meciuri jucate şi 145 goluri marcate în tricoul galben-albastru, Mircea Dridea este omul care se identifică, practic, cu istoria Petrolului.?
La mulţi ani, Maestre, multă sănătate şi putere!”, a transmis Petrolul.

La mulți ani, Mircea Dridea!?

Seniorul fotbalului ploieștean împlinește, astăzi, vârsta de 84 de ani!

Cu trei titluri…

Publicată de FC Petrolul Ploiesti pe Marţi, 6 aprilie 2021

Petrolul joacă în play-out și mai are nevoie de un punct pentru a-și asigura prezența în Liga 2 și în sezonul următor

După ce a ratat accederea în play-off-ul de promovare, Petrolul joacă acum în play-out-ul Ligii 2, în Grupa B, unde în prima etapă a câștigat cu 1-0 meciul din deplasare cu CSM Reșița. Echipa ploieșteană se află pe primul loc în această grupă.

Petrolul este antrenată acum de Octavian Grigore, o altă legendă a clubului, acesta asigurând interimatul după demisia lui Viorel Moldovan.

Duminică, de la ora 11:00, echipa prahoveană va întâlni pe teren propriu, în runda a doua a Grupei B a play-out-ului, pe Concordia Chiajna, formație care luptă pentru evitarea retrogradării.

Petrolului îi mai trebuie un punct în ultimele cinci meciuri din play-out pentru a evita matematic locul 5 din grupă, cel care duce la barajul pentru menținerea în Liga 2.

Carmen MANDIȘ, Andreea VISU 07 Apr. 2021, 22:10 Liga 2
Pe aceeași temă