„Mineri” în Palma De Mallorca

03 Mar. 2009, 11:25 Special
„Mineri

Foști jucători la Jiul Cosmin Păcuraiu și Daniel Huza au cochetat cu meserii noi în Spania

Cosmin Păcurariu, fost jucător la Jiul Petroșani, Minerul Lupeni,  Minerul Aninoasa, Retezatul Hațeg are o poveste de viață interesantă, după ce și-a pus ghetele în cui la vârsta de 26 de ani.

 

Păcurariu, văzut la vremea respectivă ca o speranță a fotbalului din Vale, a abandonat cariera din cauza unei accidentări foarte gravă: ruptură de menisc și ligamente încrucișate. „Mi-ar fi plăcut să continui dar din păcate nu am mai putut așa că m-am lăsat și în anul 2002 am plecat la muncă în Spania”, spune fostul jucător.

 

Ajuns pe meleaguri spaniole, Cosmin s-a reprofilat pe o cu totul altă meserie, una necunoscută până atunci pentru el. „Nu știam să fac nimic când am ajuns în Spania, nici măcar nu știam să vorbesc, dar m-am acomodat repede pentru că viața te învață. Prima dată am lucrat în construcții, aproape doi ani am fost salahor, cum spun spaniolii. A fost foarte greu, dar banii câștigați m-au ajutat să-mi întrețin familia. După ce am învățat să vorbesc bine spaniola m-am dus la un interviu și m-am angajat ca bodyguard la o discotecă de acolo. Am lucrat împreună cu un  fost coleg de al meu la Jiul, Daniel Huza”, își amintește Păcurariu.

 

Cei doi sportivi din Vale l-au cunoscut în anul 2006 și pe regretatul handbalist Marian Cozma. „Huza când l-a văzut pe Cozma a spus în sfârșit văd și eu unul ca mine. M-a impresionat Marian Cozma. De o modestie rar întâlnită. Era în vacanță și a venit în Spania, în vacanță, la fostul mare hocheist al Stelei, Robert Cazacu. A fost o perioadă frumoasă pentru mine, cea petrecută în Mallorca, chiar daca m-am aflat printre străini. La un moment dat am ajuns să mă simt ca acasă”, afirmă Păcurariu.

 

De la revenirea din Spania, ex-jiulistul s-a apropiat din nou de fotbal. Dă o mână de ajutor la Aninoasa, unde se implică în pregătirea echipei de seniori și când este nevoie se bagă și pe teren. „Fotbalul și fiul meu Orlando îmi ocupă  timpul. Vreau ca el să ducă mai departe ce nu am reușit eu și să joace în fotbalul de mare performanță. Este talentat și cred că are șanse dacă se ține și va fi serios”, afirmă Păcurariu.

 

Au mai plecat și alții

 

Cei doi nu sunt singurii jucători ai Jiului acre au ales să facă și altceva. Daniel Neiconi se află în SUA, Cristi Barbu este la Madrid, Ion Radu lucrează tot în Spania, Marian Mocanu este de ani buni în Anglia, Poenaru joacă și muncește în Austria, iar Constantin  Doroș s-a obișnuit deja cu fusul orar din Canada.”Noi nu am câștigat foarte mulți bani în fotbal și la un moment dat trebuie să alegi drumul cel mai avantajos și atunci am decis că este mai bine să plec. Nu-mi pare că am făcut lucrul acesta. Fotbaliștii de astăzi au alte oportunități pe care generația mea nu le-a avut”, a mai punctat fostul fotbalist.

 

articol scris de Loredana Juglea
 

03 Mar. 2009, 11:25 Special
Pe aceeași temă