Mihai Leu aruncă mănușa Consiliului Local Hunedoara

25 Feb. 2009, 18:23 Special
Mihai Leu aruncă mănușa Consiliului Local Hunedoara

Fostul pugilist crede că preluarea echipei Corvinul de către municipalitate ar fi un argument solid pentru atragerea investitorilor În ședința ordinară a Consiliului Local (CL) al municipiului Hunedoara, care va avea loc astăzi, fostul campion mondial la box profesionist,ă Mihai Leu va propune spre dezbatere, la capitolul "Diverse", situația echipei de fotbal a orașului – FC Corvinul Hunedoara 1921.

Leu ia inițiativă
Consilier local și președinte al comisiei pentru Cultură, Educație și Sport în CL Hunedoara, Leu va propune colegilor săi și, implicit, primarului Ovidiu Hada ca echipa de fotbal Corvinul Hunedoara să fie preluată de Primărie. El crede că acest pas este primordial și foarte important dacă se dorește cu adevărat reactivarea fotbalului în orașul de pe Cerna. "Dacă Primăria și Consiliul Local Hunedoara ar fi de acord să se implice, să preia echipa de fotbal Corvinul, această decizie ar constitui o garanție pentru toată lumea – suporteri, potențialii investitori și sponsori – că la Hunedoara se vrea cu adevărat refacerea echipei de fotbal", este de părere Mihai Leu. Gruparea Corvinul Hunedoara, înființată în 1921, a fost exclusă din competiții în 2004 din cauza unor datorii în valoare de 45.000 de dolari către proprii jucători.

Fanii vor asista la dezbatere

La ședința de astăzi a CL Hunedoara și-au anunțat prezența și reprezentanți ai suporterilor Corvinului, câte unul pentru fiecare dintre cele trei facțiuni din "Peluza Nord": Ultras Korp, Hell Boys și Distrikt Ultra. "Acum ne vom edifica mai bine care sunt adevăratele intenții ale primarului Ovidiu Hada și ale consilerilor locali în reactivarea echipei de fotbal. Cu toți s-au folosit în campania electorală de numele Corvinul, au promis că vor readuce echipa în competiții. Suntem sătui de vorbe, vrem fapte", a declarat unul dintre suporterii Corvinului, Dan Bera.

Ultrașii vor să renoveze stadionul

Fanii Corvinului intenționează să organizeze o campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucția stadionului "Michael Klein" din Hunedoara și sunt hotărâți să se implice chiar dacă nu vor fi sprijiniți de autoritățile locale. "Punând mână de la mână, poate vom reuși. Ne-am obișnuit ca nimeni să nu acționeze hotărât, iar asta ne-a făcut să nu cunoaștem cuvântul "resemnare". A sosit iar timpul să fim tot noi, suporterii, cei care să deschidă drumul", se arată într-un comunicat pe site-ul suporterilor Corvinului.

"Nu putem să așteptăm la infinit să vină altcineva să ne ajute. Noi trebuie să facem primul pas. Avem nevoie de argumente pentru a atrage investitori la Corvinul"
Mihai Leu, consilier local

 

13 este ora la care va începe ședința Consiliului Local Hunedoara

 

articol scris de Sami Tamaș

 

25 Feb. 2009, 18:23 Special
Pe aceeași temă