Mera despre situația de la Timișoara: „E foarte trist, nu vine lumea la stadion”

Marius ANGHEL 15 Jan. 2013, 15:47 Special

Ioan Mera îl are antrenor pe Valery Gazzaev, cel care este în acte și șef la Alania Vladikavkaz
 

Fostul stoper al lui Poli muncește și în vacanță. Și-a deschis împreună cu soția un magazin de rochii de mireasă și împarte cu mâna lui pliante pentru a-și promova afacerea
Mera face o promisiune: „Mai joc trei ani în Rusia, iar apoi mă întorc la echipa fanilor pentru a evolua gratis”

Cum e să stai în Rusia, departe de familie?
Nu m-am obișnuit încă, pentru că e greu între străini. Sper să vină și soția lângă mine. Așteptăm un copil peste o săptămână și sper să fie sănătos.

Cu fotbalul cum îți merge?
E bine, ce să zic? Campionatul Rusiei e puternic, cu jucători de valoare, încerc să mă obișnuiesc. Nu se compară antrenamentele de acolo cu ce eram eu obișnuit, dar am intrat în ritmul lor. E foarte solicitant din punct de vedere fizic. Poate și pentru faptul că în ultimii doi ani, cu Timișoara, nu am mai făcut un cantonament bun, asta în afară de perioadele cu Uhrin și Sabău.

Cum e să îl ai ca antrenor pe președintele clubului?
Gazzaev e antrenor-președinte, toată lumea știe de el, e un tehnician cunoscut, care a câștigat Cupa UEFA cu ȚSKA Moscova și multe trofee în Rusia. Am multe de învățat de la el.

„Aș reveni la Timișoara pentru suporteri”

Parcă Gazzaev seamănă cu cineva de la noi?
(râde) Da, numai că el e pe hârtie și președinte și antrenor. Eu nu am mai întâlnit nicăieri o astfel de situație. E un fel de Gigi Becali de Rusia. Bine, Gazzaev nu iese toată ziua la televizor. În plus, nu el e cel care investește, ci un sponsor puternic, adus tot de dânsul.

Ce știi de noua echipă a lui Dorinel Munteanu?
Îi urez baftă lui Dorinel Munteanu, dar nu cred că o să aibă mari șanse să se salveze de la retrogradare, pentru că Alania este peste ei. I-am dominat la toate capitolele când am jucat cu ei în deplasare și am făcut egal. Alania a ratat foarte mult. Nu cred că are șanse să se salveze, dar poate să promoveze în următorul an.

Cum a fost întâlnirea cu Dan Petrescu? (n.r. – a jucat în Dinamo – Alania 2-0)
Nu știu dacă mai este un antrenor român, în afară de Mircea Lucescu, așa de bun ca el. Ne-au bătut, e normal, erau și favoriți, jucau acasă, au fotbaliști foarte valoroși în lot și se vede mâna lui.

Cum te înțelegi cu colegii tăi. Se știe că rușii nu sunt cei mai primitori oameni ?
Da, am doi colegi care vorbesc românește. Simeon Bulgaru, care e din Republica Moldova, și Cardozo, care a jucat la Pandurii. E greu, pentru că noi vorbim românește, dar ceilalți sunt ruși, sunt împreună… E mai complicat în străinătate, mai ales în Rusia.

Cum vezi situația de la Timișoara?
E foarte trist, nu din punct de vedere fotbalistic, ci pentru că nu vine lumea la stadion. M-am uitat pe internet la meciurile celor de la ACS Poli, e ca și cum ai juca un amical. Mai multă lume e în liga a cincea decât pe „Dan Păltinișanu”. Eu, dacă mai joc trei ani în Rusia, pot să promit că vin gratis la Timișoara. Și în liga a cincea sau a șasea dacă ar fi.

„Țin pumnii Stelei, suntem români. Îmi aduc aminte când am jucat pe Arena, cu Ajax, am făcut egal, iar eu am fost desemnat jucătorul meciului”, Ioan Mera, fundaș Alania

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 15 Jan. 2013, 15:47 Special
Pe aceeași temă