Mărcile FC Brașov ajung la Municipiul Brașov! Cât achită primăria pentru însemnele emblematicului club

Marius ANGHEL 20 Dec. 2019, 14:39 Special

Marcile și însemnele FC Brașov vor fi achiziționate de Municipiul Brașov după ce consilierii locali vor aproba acest proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Municipiului Brașov din data de 20 decembrie. Suma pentru care vor fi achiziționate de la lichidatorul FC Brașov este de 35.000 lei, adică aproximativ 7.500 euro.

Adunarea Generală a Creditorilor FC Brașov SA, societate aflată în faliment din 2017, a acceptat propunerea Primăriei Brașov ca marca și însemnele legendarului club brașovean să intre în posesia Municipalității.

Astfel, astăzi, 20 decembrie 2019, consilierii locali vor vota în cadrul ședinței Consiliului Local Brașov ca numele, palmaresul, culorile, emblemele și toate celelalte elemente ale FC Brașov înregistrate la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) vor trece în patrimoniul Primăriei Brașov.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Brașov în ședința din ziua de 20 decembrie, unul dintre acestea fiind cel legat de FC Brașov.

„Proiect de hotărâre privind achiziționarea de către Municipiul Brașov a mărcilor FOTBAL CLUB BRAȘOV S.A. înregistrate la OSIM sub număr de depozit M 2011 08622 respectiv sub număr de marcă 123248 și M 2011 08625 respectiv sub număr de marcă 126751. Inițiator: Primarul Municipiului Brașov”, sună proiectul expus la punctul 3 și inițiat de primarul George Scripcaru.

35.000 lei pentru mărcile FC Brașov

Lichidatorul FC Brașov, Gheorghe Floroi, a confirmat trecerea mărcii FC Brașov în patrimoniul Primăriei Brașov. 35.000 de lei este suma care va fi achitată de Municipalitate. „Adunarea Generală a Creditorilor a fost de acord cu oferta Municipalității, astfel că marca va fi cesionată către Municipiul Brașov ca bun de utilitate publică”, a spus Floroi pentru Monitorul Expres.

„După ce am rezolvat în prima etapă cu bunurile patrimoniale, am solicitat preluarea mărcii FC Brașov. Lichidatorul care administrează FC Brașov a supus solicitarea noastră Adunării Creditorilor, care a fost de acord cu cererea nostră. De aceasta am propus consiliului local acest proiect de hotărâre, de preluare a mărcii FC Brașov, contra sumei de 35.000 de lei, iar Brașovul să devină proprietarul acestei mărci care este un bun public al comunității”, a explicat primarul George Scripcaru.

În prezent, orașul Brașov este reprezentat la fotbal, la nivel național, de clubul SR Municipal Brașov, care ocupă locul 10 din 16 în Seria a 3-a a Ligii 3. SR Brașov este o echipă înființată și susținută de suporterii FC Brașov, după ce emblematicul club a intrat în faliment. Primăria Brașov finanțează însă Corona Brașov, club care trece printr-un mare scandal, după ce echipa feminină de handal a fost exclusă din campionatul național ca urmare a utilizării unor tehnici de refacere a jucătoarelor interzise de regulament.

Marius ANGHEL 20 Dec. 2019, 14:39 Special
Pe aceeași temă