Marcatori falși în ultima etapă din Liga 2. Arbitrii au privat doi jucători de reușitele lor

Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 19:16 Special
Marcatori falși în ultima etapă din Liga 2.** Arbitrii au privat doi jucători de reușitele lor

Două meciuri din ultima etapă a Ligii 2, Seria 2, cele desfășurate la Tărlungeni și Caransebeș, au avut pe teren marcatori diferiți față de rapoartele de arbitraj care au ajuns la Federația Română de Fotbal. Ion Coman și Sergiu Arnăutu au înscris pentru Unirea, respectiv FCM Baia Mare, însă arbitrii delegați la aceste jocuri au văzut altceva și i-au privat pe cei doi jucători de golurile reușite. În schimb, Rareș Forika și Radu Leonte s-au regăsit în raportul arbitrilor și vor figura în clasamentele golgheterilor, cu toate că ei nu au înscris în ultima etapă.

Forika în loc de Coman la Tărlungeni

Unirea Tărlungeni a învins-o sâmbătă, pe teren propriu, pe Universitatea Cluj cu 1-0 prin golul marcat de fundașul Rareș Forika în minutul 21. Cel puțin așa a notat arbitrul Emil Voicu (Bacău) în raportul de joc. În realitate, lucrurile s-au petrecut cu totul altfel! Spunem asta pentru că autorul golului Unirii este atacantul Ion Coman, lucru recunoscut chiar de Rareș Forika. „Eu am atins primul mingea, dar Coman a fost cel care a trimis mingea în poartă. E golul lui Coman!”, a spus Forika pentru monitorulexpres.ro. Și oficialii Unirii au rămas contrariați când au auzit că arbitrul Emil Voicu l-a trecut ca marcator pe Forika. „Eu știam că Ioan Coman a marcat. Chiar l-am felicitat la final pentru reușită”, a spus pentru aceeași sursă antrenorul Dan Bona.

Leonte în loc de Arnăutu la Baia Mare

Același lucru s-a întâmplat și la Caransebeș, în meciul dintre echipa locală și FCM Baia Mare, încheiat cu victoria oaspeților, scor 2-1. Fundașul Radu Leonte a fost trecut de arbitrul Mircea Ardelean (Arad) ca jucătorul care a deschis scorul în această partidă, în minutul 34, asta cu toate că cel care a înscris a fost atacantul Sergiu Arnăutu.

„Eu am marcat, nu poate fi pus la îndoială acest lucru. A fost o centrare de vreo 30 de metri de pe stânga, nu mai era nimeni lângă mine în careu, doar eu și fundașii lor, și am reluat cu capul din centrul careului la colțul scurt. Asta e. E mai puțin important cine înscrie, ci să câștigăm”, a spus Arnăutu pentru Liga2.ro.

Dacă pentru Coman acesta ar fi fost primul gol în noul sezon al Ligii 2, Arnăutu a fost privat de o reușită ce l-ar fi făcut golgheterul campionatului. Atacantul băimărenilor a înscris de trei ori în primele două etape și cu acest gol de la Tărlungeni ar fi adunat patru, ceea ce ar fi însemnat că este cel mai bun marcator în toată liga secundă.

Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 19:16 Special
Pe aceeași temă