Marca Oțelul și palmaresul campioanei României din 2011 vor fi scoase la licitație în această lună

Marius ANGHEL 07 Feb. 2017, 16:00 Special
Marca Oțelul și palmaresul campioanei României din 2011** vor fi scoase la licitație în această lună

Adunarea creditorilor FC Oțelul a decis să pună în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului, începând din 23 februarie 2017, se arată într-un comunicat de presă remis, marți, Mediafax.

„Istoria topită a Oțelului va rămâne doar în inimile suporterilor și ale colecționarilor. La mai bine de jumătate de secol de la înființarea echipei gălățene, marca Oțelul, precum și dreptul de utilizare a acesteia, dar și palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse în vânzare prin licitație de către administratorul F.C. Oțelul, aflat în insolvență, la un preț de pornire de 9.000 euro”, se precizează în comunicatul respectiv.

Suporterii Oțelului vor putea să cumpere: o colecție de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene – preț de pornire 1.000 de euro); istoria F.C. Oțelul Galați în imagini, colecția oficială de fotografii și afișe a clubului (106 piese – preț de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-roșu și nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga 1, mai precizează sursa amintită.

Licitația din data de 23 februarie va fi precedată de expoziții în București și Galați, precum și de o conferință de presă în Capitală, în data de 10 februarie, orele 12.00, la sediul Artmark.

Oțelul Galați, club fondat în 1964, a câștigat campionatul în 2011, a evoluat în grupele Ligii Campionilor și a încasat aproximativ 20 de milioane de euro de la UEFA. După șase ani, Oțelul a retrogradat din Liga 2 și s-a desființat pe 1 aprilie 2016, falimentul fiind declarat de către Tribunalul București.

Suporter Club Oțelul, echipa din Liga a IV-a Galați susținută de fanii fostei campioane, și-a anunțat intenția de a participa la licitație.

Articol scris de Denis ȘCHIOPU (Mediafax)

Marius ANGHEL 07 Feb. 2017, 16:00 Special
Pe aceeași temă