Eugen Pîrvulescu a plecat de la Dunărea Călărași. Gafa din meciul cu „U” Cluj a fost decisivă: „Clubul a pierdut trei puncte foarte importante”

Octavian Vasilescu 09 Oct. 2019, 10:28 Campionat
Eugen Pîrvulescu a plecat de la Dunărea Călărași.** Gafa din meciul cu

Președintele executiv al clubului Dunărea Călărași, Eugen Pîrvulescu, a anunțat că demisionează de la cârma echipei. Pîrvulescu a explicat pentru site-ul www.arenamedia.ro de ce a ales să plece de la Călărași.

Pîrvulescu spune că a luat decizia după ce FRF a depunctat Dunărea Călărași: „E un moment greu pentru mine. Am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație precum și cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, căruia, pe această cale, vreau să-i mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat și pot să spun că am avut condiții bune și chiar foarte bune în perioada cât am stat la Călărași.

Am hotărât să-mi dau demisia întrucât clubul a pierdut trei puncte foarte importante. E o greșeală impardonabilă pe care mi-o asum și de comun acord am decis să-mi reziliez înțelegerea cu clubul Dunărea Călărași. Pe această cale, le mulțumesc jucătorilor, staffului tehnic. Am format un grup unit, o echipă bună, frumoasă, o echipă care, o să vedeți, se va bate până în ultima etapă pentru un loc pe prima scenă a fotbalului românesc. Mulțumesc și publicului din Călărași, m-am simțit foarte bine aici. Doresc mult succes, în continuare, Dunării!”, a spus Pîrvulescu, conform sursei citate.

Pe lângă Eugen Pîrvulescu a mai plecat de la Dunărea și team-managerul Ion Fenghea. În locul său a fost numit Sorin Boiangiu, care a mai lucrat recent la Călărași.

Dunărea Călărași a pierdut la „masa verde” meciul câștigat pe teren cu „U” Cluj

Pe 26 septembrie, Dunărea Călărași a fost sancționată cu înfrângere la „masa verde” și cu penalitate sportivă de către Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române la meciul cu Universitatea Cluj, câștigat cu 3-2 pe teren propriu, în etapa a 7-a a Ligii 2. Problema Dunării Călărași a fost descoperită de Departamentul Competiții al FRF, care s-a și autosesizat în acest caz. Echipa lui Cristian Pustai l-a folosit în meciul cu „U” Cluj, ca integralist, pe mijlocașul Robert Boboc, aflat în stare de suspensare. Stafful tehnic al Dunării n-a știut acest lucru.

În prima etapă din acest sezon, Robert Boboc a jucat pentru CS Mioveni în meciul cu ASU Poli, în care a și primit cartonaș galben. Apoi a fost redirecționat de Astra la Dunărea Călărași, pentru care a evoluat în partidele cu Farul (0-1), Petrolul (1-3), FK Csikszereda (1-1), Ripensia (1-1) și Sportul Snagov (2-0), toate desfășurate înaintea celei cu „U” Cluj. Boboc a luat cartonașul galben în meciurile cu Petrolul, Csikszereda, Sportul Snagov, astfel că a ajuns la patru avertismente în acest sezon, adunându-l și pe cel luat când era la Mioveni. 

Cum stafful Dunării nu s-a documentat și nu știa că Boboc avea galben primit la CS Mioveni, jucătorul s-a aflat în stare de suspendare la meciul cu „U” Cluj, în care a fost folosit integralist.

Octavian Vasilescu 09 Oct. 2019, 10:28 Campionat
Pe aceeași temă