Arbitru bătut în vestiar la finalul meciului Mechel Câmpia Turzii – Internațional Curtea de Argeș

Daniel Lup 04 Mar. 2009, 00:03 LIVE-TEXT
Arbitru bătut în vestiar la finalul meciului Mechel Câmpia Turzii - Internațional Curtea de Argeș

Prima etapă din returul Ligii a II-a a adus cu sine primul scandal de proporții.

La finalul meciului Mechel Câmpia Turzii – Internațional Curtea de Argeș, scor 1-2, finanțatorul gazdelor, Gheorghe Irimieș, a fost eroul unei întâmplări incredibile. Furios că echipa sa a pierdut jocul în ultimele cinci minute (n.r. – în minutul 85 scorul era 1-0 pentru gazde), Irimieș a găsit vinovatul în persoana arbitrului central Adrian Comănescu.

Faptele oficialului-gazdă au fost relatate pentru ProSport de către victimă, asistentul Florin Păunescu (foto).

„După joc, finanțatorul gazdelor, Gheorghe Irimieș, a intrat în vestiarul nostru, supărat pe arbitrul central Adrian Comănescu, care era în baie. Irimieș a vrut să intre peste Comănescu la duș, dar a fost oprit de intervenția lui Mihai Cuc, organizator de competiții la Mechel. Atunci, finanțatorul s-a dat la mine. Eu eram pe un scaun, mă schimbam, iar el mi-a dat cu piciorul în genunchi și m-a lovit cu palma peste cap. Era să dau cu capul de perete. Apoi a încercat să intre iar la duș, peste Comănescu, dar s-a potolit când a intervenit observatorul, Grigore Macavei”, a spus Păunescu.

„Dacă-i băteam, erau la Urgență!”

Gheorghe Irimieș a dezmințit faptul că i-a agresat fizic pe arbitri la meciul de sâmbătă.

„Recunosc că am intrat la vestiare peste arbitri, dar le-am spus numai că sunt niște nesimțiți și că și-au bătut joc de noi. Le-am zis să le fie rușine. Acum îmi pare rău că nu i-am lovit. Dacă îi loveam, și acum erau la Urgență”, a reacționat Irimieș. Acesta spune că echipa Mechel va face memoriu împotriva brigăzii de arbitri.

„Clubul va face memoriu împotriva celor trei, deoarece au avut o manieră de arbitraj sub orice critică”, a mai atacat acesta.

Conform unor surse din cadrul cadrul FRF, Irimieș poate fi suspendat până la doi ani și poate fi declarat persona non grata.

„M-am închis la duș de frică!”

Central Adrian Comănescu regretă bătaia încasată de colegul său de la tușă și spune că s-a închis la duș de frica lui Gheorghe Irimieș.

„Când a început scandalul, eu eram la duș. Am auzit injuriile, am întredeschis ușa de la baie și când l-am văzut furios pe oficialul gazdelor, de frică, m-am închis pe dinăuntru! M-am speriat! Îmi pare rău că Păunescu a fost bătut! Am făcut raport și aștept să se ia măsurile disciplinare”, a declarat
Comănescu.

„Este inadmisibil să intri în vestiar peste arbitri și să-i bați” – Manuel Marinescu, vicepreședinte Internațional

„Irimieș a încercat să intre în baie să-l bată pe Comănescu, însă până să ajungă la el l-a lovit cu piciorul în genunchi și i-a tras o palmă peste cap lui Păunescu. Am notat incidentul în raport. Arbitrii au primit notă de trecere” – Grigore Macavei, observatorul meciului Mechel – Internațional

Articol scris de Daniel LUP și Daniel REMEȘ

Daniel Lup 04 Mar. 2009, 00:03 LIVE-TEXT
Pe aceeași temă