„Liga 2 este în ilegalitate!”

16 Dec. 2011, 15:01 Special
„Liga 2** este în ilegalitate!

Auraș Brașoveanu consideră că modificarea sistemului competițional după care se joacă în acest sezon în fotbalul mic nu are efecte legale

Președintele grupării gălățene din liga secundă, FCM Dunărea, lansează o serie de acuzații extrem de dure către cei din conducerea Federației Române de Fotbal, dezvăluirile sale putând genera un nou scandal de proporții în fotbalul românesc.

Auraș Brașoveanu susține cu argumente solide că, în acest moment, campionatele din Liga a II-a și Liga a III-a se derulează în ilegalitate, după un sistem competițional care a fost modificat cu încălcarea flagrantă a statului FRF și a regulamentelor.

Președintele FCM Dunărea spune că la Adunarea Generală (AG) din luna mai a acestui an s-a aprobat modificarea statului FRF, introducându-se în aria de competențe a Comitetului Executiv (CEx) și schimbările sistemului competițional. Ulterior, CEx a decis în 8 iulie 2011 să schimbe acest sistem, cu câte cinci echipe retrogradate din cele două serii ale Ligii II, în loc de 4, astfel încât din sezonul viitor să se reducă numărul de echipe de la 16 la 14. Însă, Brașoveanu susține că hotărârea CEx este nulă din punct de vedere legal.

„Conform legii, modificarea statului unei asociații, în acest caz FRF, produce efecte legale abia după înscrierea acestora la grefa Judecătoriei din circumscripția electorală unde își are sediul FRF. Dar această înscriere nu s-a făcut nici până acum, astfel că rămâne în vigoare statutul dinaintea AG din mai. Asta înseamnă că modificarea sistemului competițional poate fi făcută doar de Adunarea Generală, iar decizia de a avea această competență CEx este nulă. Implicit, hotărârea CEx prin care a schimbat sistemul competițional este ilegală. Practic noi jucăm într-o competiție neregulamentară!”, a declarat Auraș Brașoveanu.

„Abuzuri și la licențiere”

Totodată, conducătorul clubului gălățean susține că impunerea licențierii de către FRF pentru toate echipele din liga a doua „este un abuz grosolan”, o nouă încălcare flagrantă a regulamentului.

„În statul FRF se spune clar că sunt supuse procesului de licențiere doar cluburile care activează într-o competiție organizată de o ligă profesionistă sau de UEFA. Ori noi, în liga secundă nu ne încadrăm în niciuna din aceste categorii. Când eu am propus înființarea unei ligi profesioniste și pentru liga a doua, cei din FRF au blocat-o. Înțeleg să ceară licențiere doar pentru echipele care promovează, dar să o facă pentru toate din serie este neregulamentar. Conducerea FRF nu urmărește astfel decât să retrogradeze pe cine vrea, pe alte criterii decât cele stabilite sportiv”, a mai acuzat Brașoveanu.

Oficialul gălățean crede că președintele FRF, Mircea Sandu, minte când spune că licențierea este impusă de UEFA: „Forul european cere licențiere doar pentru echipele din competițiile sale intercluburi. În Spania, spre exemplu, nu se licențiază decât cluburi participante în cupele europene, celelalte din Primera, nu! Să nu mai spună Mircea Sandu că-i obligă UEFA”!

articol scris de Dănuț Lungu

16 Dec. 2011, 15:01 Special
Pe aceeași temă