La Erbiceni, în Iași, se vrea performanță. Comuna beneficiază de o sală de sport ce a costat un milion de euro, iar echipa locală e una dintre surprizele acestui sezon al Ligii 4

Marius ANGHEL 24 Dec. 2016, 13:35 Special

Anul 2016 a fost unul foarte reușit, din punct de vedere sportiv, pentru comuna Erbiceni. În vară, Flacăra Erbiceni a reușit să facă pasul spre Liga a 4-a Iași, chiar sub ochii președintelui lui CSM Poli Iași, Florin Prunea, care a fost prezent la ultimul joc și totodată invitatul de onoare al primarului Ionel Lungu.

Echipa pregătită de fostul fundaș al lui Poli Iași, Irinel Ionescu, s-a întărit serios înainte de startul campionatului, având drept obiectiv ocuparea unui loc pe podium la final sezonului și un parcurs cât mai bun în Cupa României, competiție în care Flacăra Erbiceni ar putea obține primul trofeu din istoria sa.

După 17 etape scurse din actuala stagiune, Flacăra Erbiceni ocupă poziția a patra în clasamentul Ligii a 4-a ieșene, la trei puncte distanță de formația condusă de Florin Croitoru, Steaua Magică. Florin Croitoru, nimeni altul decât fratele mijlocașului lui ACS Poli Timișoara, Marius Croitoru, are o echipă bazată aproape exclusiv pe jucători tineri, pe care îi pregătește pentru a face pasul spre eșaloanele superioare. Sinescu Andy-Casian este unul dintre jucătorii interesanți pe care îi propune Steaua Magică, după ce acesta a fost în vară în Israel pentru a da probe la echipa de ligă secundă Hapoel Ironi Rishon.

Fosta campioană a Iașului, Unirea Mircesti (40 puncte), iernează pe primul loc, deși a suferit două înfrângeri în cele 16 jocuri disputate și s-a impus la „masă verde” în fața Erbiceniului, după un scandal monstru în care a fost implicată AJF Iași. Deși neînvinsă și cu un meci mai puțin disputat, Unirea Ruginoasa (39 pct.) a terminat prima parte a campionatului pe locul secund și are cele mai mari șanse sa se impună la finalul ediției 2016-2017 a Ligii a 4-a Iași.

Răzvan Bulancea (președintele Flacarei Erbiceni): „Țin să le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată. Consider că acest tur de campionat a fost unul bun, e drept, cu mici ezitări în primele etape. Lipsa omogenității și-a spus cuvântul, Flacăra pierzând în acea perioadă puncte esențiale în lupta pentru ocuparea primei poziții în clasament. Pașii greșiți făcuți la Hirlau și Sinesti ne-au ajutat în același timp să creștem ca echipă. Abia ce am scos capul în Liga a 4-a și avem multe de învățat! Sunt fericit că noi, întregul staff, am reușit să formăm o echipă competitivă ce a avut drept obiectiv o clasare fruntașă și sper că nu i-am dezamăgit pe cei care au fost alături de noi, meci de meci, indiferent că a fost vorba despre jocurile disputate acasă, pe Stadionul Comunal Erbiceni, sau în deplasare! Aprecierile mele se îndreaptă și către echipa de juniori, care a dat dovadă de seriozitate și s-a descurcat onorabil în fața unor adversari cu tradiție în spate.”

La final de an, conform tradițiilor, fotbaliștii Flacarei au tăiat porcul de Crăciun în curtea unuia dintre gospodarii comunei. Aveți atașată o galerie foto de la acest eveniment, cu modul inedit în care a fost „operat” animalul!

Sala de sport pentru copiii comunei Erbiceni

Altfel, copiii din comuna Erbiceni pot face mișcare în noua sală de sport, ce poartă numele boxerului ieșean Mihai Nistor, născut aici. Investiția are o valoare de aproape un milion de euro, cu o suprafață construită de 1.445 mp și una desfășurată de 1.750 mp.

Clădirea are un teren de sport, de 1.042 mp, un foaier și spații pentru prim ajutor, depozitare material didactic, oficiu de întreținere, vestiare și cabinet pentru profesori. Tribuna dispune de 180 de locuri.

Marius ANGHEL 24 Dec. 2016, 13:35 Special
Pe aceeași temă