Campioană tristă la Iași! Moldova Cristești a învins liderul în ultima etapă și a câștigat titlul! Nu a primit încă CIS-ul, astfel că nu are drept să participe la barajul pentru Liga 3

  • Județul Iași are o nouă campioană. Moldova Cristești a cucerit primul său titlu județean din istorie, în chiar ultima etapă a Ligii a 4-a, când a învins liderul Flacăra Erbiceni și l-a detronat.
  • Totuși, Moldova Cristești a ieșit degeaba campioană, fiindcă nu a primit Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) și nu are drept de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 3.

 

În meciul decisiv pentru titlu, disputat în ultima etapă a sezonului, echipa din Cristești s-a impus pe teren propriu cu scorul de 1-0 (1-0) în fața liderului Flacăra Erbiceni, unicul gol fiind marcat de Bogdan Catargiu, în minutul 37. Înaintea ultimei runde, Erbiceniul ocupa prima poziție în clasament, cu 66 de puncte și avea nevoie de o remiză pentru a fi campioană, dar Cristeștiul (locul 2, 64 de puncte) a obținut victoria de care avea nevoie pentru a-și trece în palmares primul trofeu.

După victoria din derby, Moldova Cristești a acumulat 67 de puncte și a cucerit titlul, iar Flacăra Erbiceni a încheiat pe locul 3, cu 66 de puncte, la egalitate cu Unirea Mircești (locul 2).

Moldova Cristești n-a primit CIS-ul, astfel că Iașiul nu are reprezentantă la baraj. Hușana Huși, campioana din Vaslui, promovează direct

Din păcate pentru ei, campionii din Cristești nu se pot bucura pe deplin de acest succes, în condițiile în care nu au obținut Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) și nu pot participa astfel la barajul pentru promovarea în al treilea eșalon.

„A fost un sezon foarte greu, încununat cu o frumoasă victorie pentru noi. Este primul titlu din istoria comunei și ne bucurăm pentru acest succes. Am început bine campionatul, pe la mijlocul turului am avut câteva sincope, dar ne-am revenit și apoi am fost constanți până la final. În ultima etapă aveam nevoie de victorie, adversara noastră era campioană cu o remiză, dar băieții au muncit, și-au dorit mult acest succes și am reușit să-l obținem. Obiectivul nostru a fost clasarea în primele patru, dar jocul echipei ne-a dat speranțe, am fost acolo, în față, în permanență și ne bucurăm că am câștigat acest campionat. Din păcate, nu vom participa la baraj, pentru că nu am îndeplinit condițiile pentru obținerea CIS. Am depus actele la MTS, dar răspunsul nu a fost cel pe care-l așteptam. Ne-am fi dorit foarte mult să mergem la baraj, pentru comunitatea noastră, pentru că s-au făcut mari eforturi pentru a câștiga acest campionat. Mulțumesc domnului primar, viceprimarului, consilierilor locali pentru că ne-au sprijinit în obținerea acestui prim titlu din istoria comunei”, a declarat antrenorul echipei campioane, Amuhaia Ștefan Valeriu.

Astfel, Moldova Cristești nu are dreptul să reprezinte județul Iași la barajul pentru promovare și, potrivit regulamentului FRF, adversara pe care urma să o întâlnească, campioana din județul Vaslui, Hușana Huși, va accede în Liga 3 fără să joace.

Lotul echipei Moldova Cristești: Năcuță Alexandru, Grumăzescu Alin (portari), Cojocaru Ștefan, Azaharioaei Nicolae, Radu Dan (căpitan), Iordache Corneliu, Boteanu Laurențiu, Nemțanu Constantin, Bucovanu Ciprian, Moroșanu Mihai, Neniță Adrian, Catargiu Bogdan, Catargiu Dragoș, Robert Ștefan, Dandu Andrei (golgeter, cu 27 de goluri), Apostol Andrei, Atănăsoaie Alexandru, Harbuzaru Ionuț, Moroșanu Alin, Cojocaru Alexandru, Ciobotariu Andrei.
Antrenor principal: Amuhaia Ștefan Valeriu
Antrenor secund: Pintilie Vlad
Delegat: Harabagiu Gheorghe
Președinte: Bolohan Constantin (primarul comunei Cristești)

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă