Tudorache și Mareș, cei mai selecționați din județ la loturile naționale

10 Jan. 2012, 12:48 Juniori

Vlad Tudorache, jucătorul de 17 ani al echipei Jiul Petroșani este una dintre speranțele fotbalului din județul Hunedoara. Fotbalistul crescut și format la Jiul, de la vârsta de șase ani, cochetează cu loturile naționale de juniori încă de la vârsta de 14 ani. Marius Mareș, colegul și prietenul lui Vlad are de asemenea multe selecții la loturile naționale. Cei doi au fost la un moment dat în vizorul echipei din Liga I, FC Vaslui.

Peste o lună Vlad Tudorache va împlini 17 ani, iar planurile sale în ceea ce privește fotbalul de mare performanță sunt mari. Mijlocaș de meserie, Vlad s-a făcut repede remarcat la meciurile seniorilor, unde nu de puține ori a jucat titular, dar și la Selecționata Județului Hunedoara pentru care a marcat șase goluri. „Chiar dacă nu am nici 17 ani împliniți pot spune că m-am acomodat destul de repede la seniorii Jiului. Personal mi-aș dori foarte mult ca returul de campionat să ne găsească tot neînvinși și dacă va fi să promovăm ar fi cadou frumos pentru toată lumea din oraș”, declară jucătorul.

Cu toate că antrenorul Jiului este chiar tatăl lui Vlad, Marin Tudorache fotbalistul spune că nu se simte privilegiat, ci din contră antrenorul este mult mai sever. „Relația mea, acasă, cu tatăl este una și la stadion este alta. Nu amestecăm lucrurile. La echipă sunt privit ca oricare dintre jucători, doar că tatăl meu are așteptări mult mai mari de la mine cunoscându-mă cel mai bine”, spune jucătorul cu cele mai multe selecții la loturile naționale.

Cu Naționala în Portugalia

Vlad Tudorache s-a acomodat destul de repede și la Naționala Under 17, unde antrenor este fostul dinamovist Cristian Sava. Vlad a participat spre finele anului trecut cu Naționala în Portugalia, unde a avut loc turneul de calificare pentru Euro 2013. Petroșeneanul a jucat contra Rusiei, meci pe care tricolorii mici l-au pierdut. „Este o senzație aparte atunci când îți cântă imnul național, uiți de tot și te concentrezi doar pe ceea ce ai de făcut pe teren”, spune jucătorul care își dorește ca pe viitor să ajungă și la naționala mare. „Sincer peste vreo 4-5 ani mă visez să joc în Liga I pentru că acesta este motivul pentru care fac și multe sacrificii”.

Bun la fotbal, bun și la școală

Tudorache junior nu își neglijează nici școala, acesta fiind elev la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, diriginte Dorin Răduți. „Nu vreau să neglijez școala pentru că are rostul ei în viață. Profesorii mă înțeleg atunci când sunt plecat la lotul național și mă ajută să recuperez”, spune jucătorul care este pasionat de engleză și franceză.

Vlad Tudorache are toate șansele ca și anul acesta să fie cooptat la lotul național cu condiția să dea randament și în jocurile de la echipa de club. „Eu unul voi face tot ceea ce depinde de mine să fiu la Națională și să dau randamentul maxim la echipa mea de club”, spune jucătorul pe care antrenorul său secund, Damian Militaru îl alintă „Figo”. „Încă de când purtam un tricou cu portughezul Figo, Militaru îmi spunea așa, iar eu mă simt bine pentru că sunt un admirator al jucătorului”, a conchis Vlad Tudorache.

Articol scris de Loredana Juglea

10 Jan. 2012, 12:48 Juniori
Pe aceeași temă