Școala PRO Fotbal Junior, în al patrulea an de existență

11 Jan. 2012, 12:55 Juniori

Într-o perioadă de secetă pentru fotbalul din județul Hunedoara, Școala PRO Fotbal Juniori Petroșani descoperă noi talente care pot asigura viitorul fotbalului din aceste locuri.

Unica școală de fotbal din Valea Jiului „PRO Fotbal Junior” a intrat în al patrulea an de viață sub conducerea acelorași oameni de fotbal: Marin Tudorache și Viorel Stancu. Pornită la drum cu peste 100 de copii școala s-a făcut remarcată în timp drept dovadă că și în prezent numărul copiilor este același. În cei patru ani de activitate Școala PRO Fotbal a reușit să participe la competițiile naționale cu trei grupe de copii, grupe ce au rămas constante în evoluție.

„Școala noastră are porțile deschise pentru copii din toate categoriile sociale. Nu mare ne-a fost mirarea că acești copii vin cu drag la antrenamente în ciuda tuturor greutăților de ordin financiar și material pe care le întâmpină părinții. Cu ocazia acesta chiar vrem să le mulțumim părinților fără de care activitatea noastră nu s-ar fi putut desfășura în cele mai bune condiții”, a declarat antrenorul Viorel Stancu.

Antrenorii din țară, cu ochii pe puștii de la PRO Fotbal

O surpriză plăcută pentru cei care se ocupă de activitatea copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani și 14 ani o reprezintă grupa de juniori C, care la sfârșitul turului de campionat s-a situat pe un meritoriu loc doi. „Avem câțiva jucători talentați, de perspectivă, care pe viitor pot face pasul spre fotbalul de mare performanță. Mai mult decât atât unii dintre jucătorii noștri sunt monitorizați de către antrenori cunoscuți. Aș vrea să remarc aici constanța unor jucători precum: Oroles Roșu, Marius Avram, Marian Păsărică, Bogdan Cuibari, Gabriel Fodor sau Cosmin Pop. Sunt jucători de ale căror nume veți mai auzi”, a mai afirmat Viorel Stancu.

Copiii de la Pro Fotbal se pregătesc pentru începerea returului de campionat ce va debuta în luna martie, iar obiectivul este clasarea pe locuri cât mai fruntașe. „Așteptăm în continuare și alți copii dornici de performanță și nu numai să vină la această școală, care are porțile deschise pentru toții copiii din Valea Jiului, deoarece noi avem posibilitatea să ne desfășurăm antrenamentele atât în Vulcan cât și în Petroșani, scutim copiii de a umbla pe drumuri. La noi selecția este permanentă copiii pot veni oricând să se înscrie”, a declarat Marin Tudorache.
Viorel Stancu, Marin Tudorache, Cosmin Kandut, Ion Radu sunt antrenorii care se ocupă de perfecționarea acestor copii care pot fi viitorul fotbalului din Valea Jiului.

Merită precizat faptul că la Școala PRO Fotbal există o grupă speciali destinată numai copiilor care vor să facă mișcare pentru sănătatea lor. „Dacă acești copii vor avea un progres în plan fotbalistic vor face pasul către grupele care participă deja în competiții oficiale. Cel mai important obiectiv al nostru este înființarea unei baze proprii de antrenament pentru care avem nevoie și de implicarea factorilor locali”, a spus Stancu.

Școala PRO Fotbal a marcat finele anului trecut cu o competiție desfășurată între grupele de copii din cadrul școlii prilej cu care am făcut posibilă și venirea lui Moș Crăciun cu multe cadouri pentru cei mici.

Articol scris de Loredana Juglea

11 Jan. 2012, 12:55 Juniori
Pe aceeași temă