Cele 13 grupe de copii și juniori ale fostului mare jucător Gică Popescu vor rămâne fără autobuzul cu care se deplasau la competiții. Vehiculul este scos la licitație de ANAF, alături de alte trei bunuri, în contul unor datorii vechi la stat.
„Școala Gică Popescu” a avut parte de o mulțime de necazuri în ultimii ani. Mai întâi a fost diferendul cu Dunărea Galați, care a fost la un pas de a duce la dezafilierea școlii. În 2010, FRF nu a mai programat nicio grupă de juniori a fostului internațional, pentru neplata unei datorii de 300.000 de euro către gruparea gălățeană. „Acel diferend l-am rezolvat. Am căzut de acord asupra unei reeșalonări, iar de curând s-a stins toată datoria”, explică Paul Răducanu, managerul „Școlii Gică Popescu”.
A doua problemă: fiscul a interpretat într-un mod propriu un contract mai vechi de sponsorizare cu Gillette. „Au considerat că este un contract economic, nu de sponsorizare, deci ar fi trebuit să plătească impozit pe profit și TVA”, explică expertul contabil Marin Burada. După o lungă luptă în justiție, „Școala Gică Popescu” a avut câștig de cauză.
Jumătate sunt dobânzi și penalități
A treia problemă a dus la sechestrul pus acum de ANAF asupra unor bunuri. Speța este legată de o sumă restantă la bugetul de stat de aproape 100.000 de euro, rezultată din neplata impozitului pe profit rezultat din transferul unor jucători (jumătate din suma imputată reprezintă dobânzi și penalități!!). În contul acestei datorii, ANAF a pus sechestru pe patru bunuri, pe care le scoate la licitație pe 9 aprilie 2012. „Cred că nu se va ajunge până acolo și între timp vom regla și această problemă. Pentru mine important cu adevărat este că am peste 300 de copii în școala de fotbal și că șaisprezece dintre ei sunt la loturile naționale de juniori”, a mai spus Paul Răducanu.
„Știu despre ce este vorba, dar nu este treaba mea. Vă rog să luați legătura cu managerul școlii, Paul Răducanu”, Gică Popescu
Articol scris de Alexandru ENCIU și Cosmin STAICU