Pe banii părinților! FC Brașov U17 și U19 , în play-off-ul Campionatului Național! Semnalul de alarmă tras de antrenorii celor două grupe

Adi MARICA 30 Oct. 2023, 13:48 Juniori
Pe banii părinților! FC Brașov U17 și U19 , în play-off-ul Campionatului Național! Semnalul de alarmă tras de antrenorii celor două grupe

FC Brașov merge în play-off-ul Campionatului Național cu două echipe, U17 și U19. Totul, pe banii părinților, clubul neavând bani și fiind în pragul falimentului!

FC Brașov ”performează” în acest moment doar prin echipele U17 și U19

FC Brașov U19, echipă antrenată de Marian Constantinescu (foto, în dreapta), a terminat Seria a 6-a pe locul 5 și s-a calificat în play-off, fază în care va întâlni CS Mioveni, CSC Șelimbăr, FC Hermannstadt, SCM Râmnicu Vâlcea și Inter Star Sibiu. Primele două echipe se vor califica în semifinale.

FC Brașov U17, echipă antrenată de Ferencz Bajko (foto, în stânga), a terminat Seria a 6-a a Campionatului Național U17 pe locul 6 și va juca în play-off alături de CSC Șelimbăr, FC Hermannstadt, CS Mioveni, CS Dinicu Golescu Câmpulung Muscel și CSS Brașovia.

Atât echipa U17, cât și cea U19 sunt calificate și în 16-imile Cupei României rezervată categoriei respectivă de vârstă.

În acest an, FC Brașov U17 și FC Brașov U19 au programate patru meciuri, plus cel din Cupa României. Celelalte șase meciuri din play-off sunt programate de FRF în 2024. Cel mai probabil, echipele își vor disputa meciurile din acest an, iar din iarnă jucătorii se pot transfera la alte echipe.

Incertitudine locală

Ambele grupe de la FC Brașov și-au desfășurat activitatea în această toamnă exclusiv pe banii părinților.

”Părinții suportă toate cheltuielile legate de organizarea meciurilor, arbitraje, salvare, transport și terenuri de antrenament. Pentru luna noiembrie când avem patru meciuri din play-off și unul în Cupa României, părinții fac eforturi financiare să putem juca aceste meciuri. Din iarnă nu știm ce se va întâmpla. Sperăm ca autoritățile locale să găsească soluții pentru ca acest proiect să-și continue activitatea. Mai sunt în jur de 120 de copii, dar incertitudinea este totală. Noi, antrenorii, nu suntem plătiți de șase luni! Din ce știm acum, ANAF Brașov a acceptat o nouă reeșalonare a datoriilor și, cel puțin până pe 15 noiembrie, se pot primi sponsorizări”, spun cei doi antrenori de la FC Brașov.

FC Brașov, în pragul falimentului

Însă, chiar dacă se vor găsi sponsori, banii care vor intra în cont vor fi încasați de firma care a intermediat cantonamentul echipei de seniori din Antalya în 2022. FC Brașov este în pragul falimentului, iar activitatea grupelor de juniori este susținuta doar cu sprijinul părinților.

Clubul are datorii de peste 400.000 de euro, iar președintele Dragoș David a demisionat la începutul lunii trecute.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-pirvu-gol-in-liga-3-la-53-de-ani-19290579

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-enache-surprins-de-retragerea-lui-gabi-tamas-19290199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/finantarea-fc-brasov-de-catre-cl-brasov-ilegala-19288971

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/noul-fc-brasov-este-in-pragul-colapsului-19288795

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/protest-la-fc-brasov-dupa-ce-activitatea-sa-a-fost-paralizata-19287777

Adi MARICA 30 Oct. 2023, 13:48 Juniori
Pe aceeași temă