CS Gheorgheni, în Liga 3 cu Bajko și Tepeș în frunte! Fostul preparator fizic al Ceahlăului, noul antrenor principal al campioanei din Harghita

Adi MARICA 07 Aug. 2024, 15:06 Liga 3
CS Gheorgheni, în Liga 3 cu Bajko și Tepeș în frunte! Fostul preparator fizic al Ceahlăului, noul antrenor principal al campioanei din Harghita

CS Gheorgheni a revenit în Liga 3 după mai bine de 20 de ani.

Campioana județului Harghita a reușit, în această vară, să câștige barajul de promovare cu ACS Păltiniș Rășinari, campioana Sibiului, nu fără scandal, supă 1-1 în tur, la Rășinari, și 1-0 în retur, la Gheorgheni. După mai multe încercări eșuate, clubul din municipiul din județul Harghita va juca în al treilea eșalon după 23 de ani!

Ferencz Bajko, antrenor principal la CS Gheorgheni

Oficialii echipei harghitene au întărit lotul în această vară cu mai mulți jucători din zonă, în special de la FK Miercurea Ciuc, club cu care are un parteneriat, iar antrenor principal a fost instalat brașoveanul Ferencz Bajko (59 de ani).

Bajko deține Licența A de antrenor și a activat ca ”principal” în fotbalul brașovean la Metrom și Precizia Sacele (L2), FC Brașov (L1) și la FC Brașov U17, iar în ultimii ani a activat ca preparator fizic în Liga 1 și Liga 2 la FC Brașov, Pandurii, Steaua, Gaz Metan Mediaș, Astra, Petrolul, Rapid, FC Botoșani, FC Vaslui sau Ceahlăul, pentru aceasta din urmă, în partea a doua a sezonului trecut.

Bajko a lucrat cu antrenori consacrați printre care Gabi Stan, Daniel Isăilă, Marius Lăcătuș, Marin Barbu și Cristian Pustai.

Planuri pentru Liga 3. ”Orașul vrea fotbal profesionist”

Ferencz Bajko este convins că echipa se poate menține în Liga 3, dar mai cere conducerii întăriri.

”Am acceptat să merg la Gheorgheni pentru că sunt aproape de casă și vreau să rămân aproape de familie. Mi-au ajuns atâția ani în care am fost plecat. Avem un lot bunicel, dar până la startul campionatului sper să mai reușim să mai aducem câțiva jucători. Ne bazăm pe jucători din această zonă. Obiectivul pentru primul sezon este menținerea în Liga 3. Orașul vrea fotbal profesionist”, a spus Feri Bajko.

Din stafful lui Bajko la CS Gheorgheni fac parte Andrei Țepeș (antrenor secund și jucător), Berencz Norbert (antrenor secund) și Bartok Alpar (antrenor cu portarii). Directorul sportiv al grupării harghitene este Attila Rokoly. ”Pe Țepeș îl cunosc foarte bine, pentru că l-am avut elev la Ceahlăul”, a mai spus Bajko.

  • După promovarea în Liga 3, clubul din Gheorgheni a anunțat despărțirea de jucătorii Csaba Deak, Cătălin Iftode, Marius Scurtu, Roland Paltan, Levente Sandor, Vilmos Gal, Szilamer Antal, Csongor Lorincz, Răzvan Hofman, Robert Iakab, Barna Bajko, Elod Tanko, Levente Tanko și Zsolt Nagy.

Andrei Țepeș a readus echipa în Liga 3 după 23 de ani!

Cel mai cunoscut jucător al celor de la CS Gheorgheni este Andrei Țepeș (foto jos, în stânga).

Ajuns la 33 de ani, fostul jucător al lui Sepsi OSK sau Ceahlăul a reușit să promoveze echipa în Liga 3 ca antrenor-jucător. ”Mă bucur că am reușit să readucem fotbalul din Gheorgheni în Liga 3 după 23 de ani! Avem o echipă bună și sunt convins că putem face față la Liga 3”, a spus Țepeș.

Andrei Florian Țepeș-Bobu are o poveste interesantă. A început fotbalul la Viitorul Gheorghieni, după care a jucat în Liga 1 la Ceahlăul. În Liga 2 a mai evoluat și pentru FC Botoșani, a revenit apoi la Ceahlăul, iar din 2016 s-a transferat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în Liga 2. După doar un an la Sepsi OSK, Țepeș i-a luat prin surprindere pe oficialii echipei covăsnene și îi anunța că renunță la fotbalul profesionist pentru a intra în Jandarmerie! Avea doar 25 de ani. ”A fost decizia mea. Este adevărat că antrenorul, colegii, dar și patronul au rămas surprinși. Situația deplorabilă din fotbalul românesc m-a făcut să iau această decizie. Jandarmeria îmi asigură stabilitate și chiar vreau să fac carieră militară. La Sepsi am avut parte de cele mai bune condiții, nu au fost probleme financiare și chiar vreau să le mulțumesc celor din conducere pentru faptul că m-au înțeles”, spunea Țepeș, care mai avea contract cu echipa din Sfântu Gheorghe încă doi ani. Între timp, Sepsi OSK a promovat în Liga 1 și a câștigat deja patru trofee. ”La început m-a încercat un regret când am văzut că au promovat în Liga 1 și puteam fi și eu acolo. Sincer, atunci nu mă așteptam ca Sepsi să ajungă atât de sus. Sunt alături de ei și acum și mă bucur pentru performanțele obținute”, a mai spus Țepeș, care continuă să fac și acum parte din Jandarmerie la Gheorgheni.

Foto: CS Gheorgheni și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Adi MARICA 07 Aug. 2024, 15:06 Liga 3
Pe aceeași temă