Cupa „Iancu Carabageac”, proiect pentru copiii fără posibilități financiare

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 10:55 Juniori
Cupa

Organizatorul Ligii Prieteniei Vâlcea, Dragoș Muscalu a inițiat un nou proiect interesant, destinat copiilor fără posibilități financiare. Astfel, în perioada 15-17 iulie, acesta va organiza Cupa „Iancu Carabageac” la minifotbal, unde se vor înfrunta doar echipele firmelor din județul Vâlcea.

„Vreau să fac asta în fiecare an, cu echipe care reprezintă firme. Toate încasările vor fi folosite pentru grupe de copii și juniori pentru copii fără posibilități financiare, cărora nu le cerem nicio taxă. Nu vom cere firmelor participante decât sponsorizări, din care vom achiziționa echipamente, adidași și mingi. Sunt convins că vom găsi și antrenori care să ne ajute gratuit, Tavi Iordache și Tică Negrescu deja s-a oferit. Vrem să creștem copii, să le dăm o șansă în viață, o să avem parteneriate și cu alte țări, va fi mai ușor pentru puști să facă pasul spre fotbalul de performanță”, a spus Dragoș Muscalu.

Înainte de finala Cupei „Iancu Carabageac”, va fi organizat un meci demonstrativ între fostele glorii de la Chimia și FC Argeș, dar și între o selecționată a Vâlcii contra celor de la Pitești.

Iancu Carabageac este simbolul fostei echipe Chimia Râmnicu Vâlcea, câștigătoarea Cupei în 1973, iar la Primărie s-a depus un proiect, prin care Stadionul Municipal să primească numele său.

La Vâlcea, toate cluburile particulare pentru copii și juniori, începând cu Centrul CSM-ului, percep taxe lunare substanțiale.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 10:55 Juniori
Pe aceeași temă