Băjan: „Golul cu Bulgaria reprezintă cea mai mare bucurie a carierei”

Mihai Andries 24 Apr. 2014, 17:00 Juniori
Băjan:**

Robert Băjan (Farul Constanța) a marcat un gol fantastic în victoria contra Bulgariei, 2-0, cu un șut de la 40 de metri, în vinclu. Pentru fundașul dreapta este primul gol în tricoul echipei naționale. Într-un interviu acordat siteului FRF, fundașul marinarilor a vorbit despre reușita sa și despre șansele echipei naționale la Turneul de Elită din iunie.

– Robert, povestește-ne cum te-ai decis să tragi de la 40 de metri, în condițiile în care nu aveai culoar bun de șut?

– Înainte de acea fază, am avut culoar de șut, dar m-a atacat un adversar și nu am mai putut trage. Apoi, a venit această fază în care, deși nu aveam o poziție chiar favorabilă și eram la vreo 40 de metri de poartă, am decis să trag. Mă bucur că am înscris, am mai făcut-o cu asemenea șuturi de la distanță la echipa mea de club, Farul. 

– Ce înseamnă pentru tine acest gol înscris la echipa națională?

– O bucurie enormă pentru că îmi doream foarte mult să marchez. Am reușit și sunt extrem de fericit, mai ales că acest gol este primul pentru echipa națională. 

– Cum simți echipa înaintea Turului de Elită al Campionatului European?

– Eu cred că avem un viitor bun, sperăm să ne calificăm la Campionatul European. Eu zic că suntem favoriți și sper să ne calificăm. Cred că Rusia este principala contracandidată, o echipă puternică și inteligentă, dar pe care o putem învinge. 

Reprezentativa Under 19 va participa la jocurile Turului de Elită al Campionatului European U19, ediția 2013-2014, programate la CTN Mogoșoaia și CTN Buftea în zilele de 5, 7 și 10 iunie a.c. Atunci, adversare vor fi naționalele Austriei, Rusiei și Norvegiei.

Campionatul European Under 19 va avea loc în perioada 19 – 31 iulie, în Ungaria. 

VEZI VIDEO CU GOLUL SENZAȚIONAL REUȘIT DE BĂ‚JAN!

Sursa: FRF.ro

Mihai Andries 24 Apr. 2014, 17:00 Juniori
Pe aceeași temă