Alro Slatina, penalizată cu șase puncte! Oltenii vin cu lămuriri!

Mihai Andries 05 Jul. 2013, 10:54 Juniori
Alro Slatina,** penalizată cu șase puncte!** Oltenii vin cu lămuriri!

UPDATE: Clubul slătinean a venit cu o serie de precizări în ceea ce privește decizia Comisiei de Disciplină

„Sancțiunea depunctării cu șase puncte, dispusă de Comisia de Disciplină a FRF, vizează echipa de juniori D a clubului CS Alro Slatina și se aplică acesteia, astfel cum prevede art.83. p.13 din Regulamentul Disciplinar al FRF. Clubul CS Alro Slatina nu a fost concertat și citat în cauză, în procedura disciplinară nu și-a formulat apărarea în acest sens, urmând ca toate aceste aspecte să facă obiectul recursului” a declarat Dan Idita avocatul clubului slătinean


În urmă cu o lună, InterStar Sibiu cerea retragerea titlului de campioană al echipei CSȘ Corabia obținut în competiția Cupa Hagi Danone. Motivul invocat se referea la folosirea de fotbaliști fără drept de joc, în condițiile în care patru jucători au evoluat la ambele echipe în competiții diferite în interval de trei luni. Este vorba de juniorii Militaru Eugen (foto), Turcin Codruț, Călin Ionuț Bogdan și Georgescu Alexandru, care au jucat în aprilie 2013 pentru Corabia în Cupa Hagi Danone, dar și în mai 2013 pentru Alro la juniori D!

Memoriul depus de gruparea sibiană a fost judecat de Comisia de Disciplină a FRF care a decis următoarele:

Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că in ședința Comisiei de Disciplină din data de 03 .07.2013, Comisia în baza art. 83/10/1 raportat la art. 41/b și art.49/5 din ROAF sancționează clubul CSS Corabia cu pierderea prin forfait a jocurilor desfășurate în cadrul competiției Cupa Hagi Danone cu:
– Oțelul Galați, CFR Cluj, Interstar Sibiu și Sporting Juniorul Vaslui

În baza art. 83/13 din Rd se sancționează Clubul Sportiv Alro Slatina cu pierderea prin forfait a jocului cu Interstar Sibiu din Campionatul de Juniori D, cu scăderea a 6 (șase) puncte și interzicerea dreptului de a efectua transfer pentru următoarea perioadã de transfer.
Conform art. 115 alin. 1 părțile au dreptul să solicite în scris comunicarea motivãrii hotărârii în termen de 3 (trei) zile de la comunicarea acesteia. In situația neexercitării acestui drept, hotărârea devine irevocabilă.

Declararea recursului se face în conformitate cu art. 116 din Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal.

Rămâne de văzut acum ce se va întâmpla mai departe în Cupa Hagi Danone, acolo unde CSȘ Corabia câștigase finala în fața celor de la Sporting Vaslui, după ce învinsese în semifinale pe InterStar Sibiu. Vă reamintim că România va trebui reprezentată la Cupa Mondială Danone, din Anglia, între 5 și 7 septembrie, deci există destul timp pentru a se remedia situația. Până atunci așteptăm și lămuriri în ceea ce privește sancțiunea acordată celor de la Alro Slatina, deoarece în comunicatul FRF nu se specifică aria de aplicabilitate a acesteia, adică la juniori D sau la toate echipele.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 05 Jul. 2013, 10:54 Juniori
Pe aceeași temă