Fost președinte la ALRO Slatina, în Liga 2, a încetat din viaţă în primele ore ale anului 2024!

Cosmin STAICU 01 Jan. 2024, 15:11 Diverse

Primele ore ale noului an au adus o veste tristă: fostul om de fotbal Jean Niţulescu a încetat din viaţă în dimineaţa zilei de luni, 1 ianuarie 2024, la vârsta de 72 de ani.

Acesta a fost conducător al mai multor cluburi de fotbal, printre care Universitatea Craiova, Extensiv Craiova, FC Caracal sau ALRO Slatina.

Jean Niţulescu a încetat din viață în primele ore ale anului 2024

Jean Niţulescu s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2024. În noaptea de 30 decembrie, fostul om de fotbal a suferit un accident vascular cerebral, urmat de un infarct, potrivit NewsFlux. A fost dus la spitalul din Caracal, iar în jurul orei 5:00 din prima zi a noului an a decedat la Terapie Intensivă.

A fost conducător al Universităţii Craiova în anii ’90, în diverse funcţii, îndeosebi cea de vicepreşedinte al clubului, deţinută şi în 1991, când Ştiinţa a devenit pentru ultima dată campioană a României. Oltenii au realizat eventul în acel an, echipa fiind pregătită de Sorin Cârţu, Ion Oblemenco era director tehnic, preşedinte era Marcel Popescu şi vicepreşedinţi Petre Deselnicu şi Jean Niţulescu.

Jean Niţulescu a fost cel care a rezolvat mai multe transferuri de jucători la Universitatea Craiova în anii 1990-2000, inclusiv cel al lui Gică Craioveanu, de la Severin. Înainte de 1990, dar şi după anul 2000, Jean ”Jane” Niţulescu a fost preşedinte la Extensiv Craiova, FC Caracal şi la ALRO Slatina.

ALRO Slatina, atunci în Liga 2, a fost ultima echipă pe care a condus-o din postura de preşedinte, după care s-a retras din fotbal. Se întâmpla în vara anului 2012.  ”Mi s-a reproșat că nu am promovat și am fost comparat cu alte persoane care au reușit acest lucru. Eu sper ca oamenii care au venit la echipă să poată face ceea ce nu am reușit eu. Le urez multă baftă și chiar voi urmări în continuare parcursul echipei, pentru că am pus foarte mult suflet la acest club. Nu știu dacă mă voi retrage din fotbal. Am o vârstă și mă deplasez cu greu. Am avut oferte să preiau alte cluburi, dar încă nu am decis dacă voi continua în fotbal”, spunea Nițulescu la acel moment, în locul său, la ALRO, fiind numit Gheorghe Constantin.

  • ”Veste tristă în prima zi a anului. Ne-a părăsit Jean Nițulescu, fost conducător al Universității Craiova. Jean Nițulescu a fost campion cu Știința în sezonul 1990-1991, aflat în stafful clubului la momentul respectiv”, a fost mesajul clubului Universitatea Craiova.
  • ”Cu părere de rău, astăzi a plecat dintre noi Jean Nițulescu. Ca vicepreședinte, el a contribuit la câștigarea ultimului event pentru FC Universitatea Craiova, în anul 1991, urmând ca în anii 1998-2000, Jean Nițulescu să reprezinte clubul din postura de președinte. Odihnească-se în pace și condoleanțe familiei!”, a transmis și FCU Craiova FC.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 3 ianuarie, la Caracal.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-patrick-petre-19296711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casele-de-pariuri-au-invadat-fenomenul-sportiv-19296580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-opinie-despre-actualul-sezon-de-liga-2-si-ce-se-va-intampla-in-play-off-19296702

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-isi-schimba-forma-de-organizare-pentru-a-putea-promova-19296704

Cosmin STAICU 01 Jan. 2024, 15:11 Diverse
Pe aceeași temă