Regrete târzii după dispariția clubului FC Olt: „Mă doare că noi, județul Olt, nu reușim să avem o echipă cel puțin de Liga 2”

Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 15:40 Seria 2
Regrete târzii după dispariția clubului FC Olt:**

Slatina a rămas fără echipă în Liga 2 după ce conducerea clubului FC Olt a decis să se retragă din campionat din cauza unei datorii imputate de ANAF. Cu șase etape înainte de finalul sezonului, oltenii au abandonat competiția după ce li s-a imputat niște datorii acumulat între anii 2009-2013, perioada Alro Slatina, când contractele fotbaliștilor au fost reclasificate din convenții civile în contracte de muncă.

La finalul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că regretă retragerea din campionat a echipei FC Olt Slatina, explicând că administrația pe care o conduce nu mai putea să finanțeze clubul după constatările ANAF.

„Mi-am dorit din suflet ca acest județ să aibă o echipă în Liga a II-a, să putem merge cu toții la stadion. Și eu sunt consumator de fotbal și îmi place să mă uit, dar probabil că au fost niște interpretări, că altfel nu pot să le spun, greșite. Astfel, atunci când Consiliul Județean Olt a aflat despre ele, nu și-a mai permis să mai dea bani pentru echipa de fotbal pentru că acești bani s-ar fi dus în altă parte. Mă doare că noi, județul Olt, nu reușim să avem o echipă cel puțin de Liga a II-a”, a declarat, citat de gazetanoua.ro, Paul Stănescu, care .

Șeful CJ Olt și-a exprimat și regretul cu privire la faptul că doar autoritățile publice investesc în sport, în vreme ce investitorii privați stau deoparte. „Sunt și puțin supărat pentru că am avut discuții informale cu cei de pe platforma industrială și, din păcate, nimeni nu a achiesat la ideea de a susține sportul în acest județ. Frumos și moral ar fi ca primăriile, consiliile locale, să pună la dispoziție toată infrastructura pe care o au, dar tot ce înseamnă salarii să fie plătit de un investitor privat”, a mai spus Stănescu.

FC Olt Slatina a încheiat sezonul 2014/2015 pe locul 6 în play-off-ul Seriei a II-a a Ligii 2.

CITEȘTE și: FC Olt renaște în Liga a 3-a! Planul prin care Slatina vrea să revină

Au început depunctările pentru FC Olt. Slătinenii pot ajunge la excludere, iar o posibilă reînscriere în Liga 3 ar fi imposibilă

Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 15:40 Seria 2
Pe aceeași temă