Calificare pe întuneric! Vătavu a adus victoria Chindiei în finalul prelungirilor

Marius ANGHEL 28 Aug. 2013, 12:53 Stiri
Calificare pe întuneric!** Vătavu a adus victoria Chindiei în finalul prelungirilor

Chindia Târgoviște s-a calificat în turul al cincilea al Cupei după victoria dramatică cu FC Slatina, 3-2 marți seară pe stadionul Eugen Popescu. Cherchez (21), Honciu (52-penalty) și Vătavu (115) au punctat pentru gazde, care au obținut un succes de moral înaintea debutului oficial în campionat, vineri seară cu Făgăraș.

Oltenii au punctat doar din penalty la Târgoviște, prin Ignea (22, 86), reluările tv demonstrând că prima lovitură de pedeapsă a fost acordată gratuit de centralul Alina Pleșa.

Noul președinte al Chindiei Mugur Porumbacu, s-a bucurat pentru calificare, dar a recunoscut că victoria a fost una nesperată în actualele condiții: „Am avut mari emoții, dar am sperat într-o minune și s-a întâmplat. Am avut încredere în jucătorii noștri. Vom trata Cupa cu seriozitate maximă și vom încerca să ajungem cât mai departe”.

Fotbaliștii Chindiei nu vor încasa însă vreun leu pentru succesul din Cupa României. „Nu au avut niciun stimulent financiar. Motivația a fost de a depăși o echipă dintr-un eșalon superior”, a declarat președintele Porumbacu.

Dumitrescu: „Le-am închis gura contestatarilor!”

Silviu Dumitrescu și Sică Bârdeș au bifat al doilea succes consecutiv în noul sezon, iar echipa a arătat bine marți, dovadă și aplauzele la scenă deschisă venite din partea celor 700 de fani care au înfruntat rafalele de ploaie pentru a fi alături de favoriți. „E o victorie care ar trebui să aducă liniște. Și în vestiar, și în presă, peste tot. În ultima vreme nici nu am mai citit ziarele, după ce s-au scris o mulțime de răutăți. Cred că acum le-am închis gura celor care au scris numai de rău de echipă”, a vorbit tehnicianul târgoviștean.

Circ la stația de amplificare

Noul crainic al stadionului „Eugen Popescu” s-a umplut de penibil de la prima apariție în cabina bătrânei arene târgoviștene. Puștiul, originar din Teleorman, a ajuns la microfonul stadionului la recomandarea fostului reprezentant al CJ Dâmbovița la Chindia, personaj care îi este șef direct la departamentul Sport al unui cotidian local. „Anunță, bă, și tu, cartonașele, că ne-ai spart timpanele la goluri”, au reacționat spectatorii de la tribuna I.

Tânărul desemnat să se ocupe de relația cu presa a bâjbâit și la finalul meciului. În timp ce președintele Porumbacu a convocat ziariștii la birourile de la tribuna oficială, pentru o conferință de presă într-un cadru civilizat, announcer-ul-ofițer i-a direcționat pe ziariști la vestiare, și de aici o întreagă încurcătură.

Ca un amănunt, se pare că experimentul de marți de la stația de amplificare nu a costat clubul niciun leu.

CHINDIA – ALRO 3-2 (1-1, 2-2) Cherchez (21), Honciu (52 – pen),  Vătavu (115) / Ignea (22, 86 – ambele pen.),

Chindia Târgoviște: I. Popescu – Pătru, Vătavu (min.116 Grigore), Ispas, Cornel Dinu – Văduva (min.46 Ghiță), Anton, Honciu (cpt.), Răzvan Dobre – Cherchez, Bucă (min.70 Pîrvu). Antrenor Silviu Dumitrescu

FC Olt Slatina: Mogoșanu – Anghelina, Gligor (cpt.), Marincău, Siminic – Bancu (min.70 Marius Ion), Ignea, Pavel, Huțanu (min.65 Giurcă) – Drăghici (min. 60 Agbleta), N Kongue. Rezerve nefolosite: Omuț – B. Dinu, F. Lungu, Petrea. Antrenor Dan Oprescu
 

 

Articol scris de Ionuț MARIN

Marius ANGHEL 28 Aug. 2013, 12:53 Stiri
Pe aceeași temă