Academia Hagi, în sferturi la Mundialito

06 Apr. 2012, 09:57 Juniori
Academia Hagi,** în sferturi la Mundialito

Turneul internațional Mundialito, competiție ce se desfășoară anual în săptămâna mare a Paștelui catolic, în Portugalia, este cunoscut drept un adevărat campionat mondial pentru echipele de copii de club. Competiția se desfășoară pe patru categorii de vârstă U12, U10, U8 și U6 și adună la start sute de echipe din întreaga lume.
La categoria U10 (jucători născuți după 1 ianuarie 2002) participă în concurs 57 de echipe, printre acestea numărându-se și Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Formația constănțeană este antrenată de Constantin Fălină și a realizat până acum un parcurs de excepție, croindu-și drum în sferturile de finală ale competiției.
Constănțenii au încheiat pe locul secund confruntările din faza grupelor înregistrând următoarele rezultate: 7-0 cu Alto da Colina, 6-3 cu GD Fabril, 7-2 cu Veteranos del Pilar, 1-0 cu Lusitanos și 3-4 cu Granada. În „16”-imi Academia Hagi a trecut cu 3-2 de Elche, iar în optimi constănțenii au eliminat pe Canillas, cu 6-0, acesta fiind și cel mai mare scor din optimi.
Academia Hagi va întâlni în continuare pe Recreativo de Huelva în sferturi de finală, fază a competiției în care mai evoluază nume mari ale fotbalului mondial, precum FC Barcelona, Everton, Betis Sevilla, Vasco da Gama sau Ajax Amsterdam. Sita a cernut dramatic pe parcursul competiției, alte nume celebre care au părăsit prematur turneul lusitan fiind FC Porto, Glasgow Rangers, Sporting Lisabona, Benfica Lisabona, FC Sevilla și Granada.

Programul sferturilor de finală la Mundialito
Joi, 6 aprilie
Meciul 1, ora 12.00: Academia Hagi – Recreativo de Huelva
Meciul 2, ora 12.00: FC Barcelona – Everton
Meciul 3, ora 12.00: Betis Sevilla – Vasco da Gama
Meciul 4, ora 12.00: Ajax Amsterdam – GD Fabril

Semifinale:
Joi, 6 aprilie
ora 19.00: Învingătoare Meci 1 – Învingătoare Meci 2
ora 19.00: Învingătoare Meci 3 – Învingătoare Meci 4

Lotul Academiei Hagi 2002 la Mundialito: Sabin Stănciulescu, Bogdan Tudor – portari, Daniel Bîrzu, Darius Grosu, Iulian Bileca, George Dămășaru, Constantin Grameni, Emre Abdul-Veli, Robert Voicu, Alexi Pitu, Louis Munteanu, Tanasis Papazou, Emilian Danciu, Andrei Tenea – jucători de câmp. Antrenor: Constantin Fălină.

Sursa: Academia Hagi

06 Apr. 2012, 09:57 Juniori
Pe aceeași temă