FC Viitorul II țintește promovarea în Liga 3. Peniu: „Unii dau din gură și investesc verbal în tineri, iar alții au zece echipe profesioniste”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2014, 18:27 Ligi județene
FC Viitorul II țintește promovarea în Liga 3.** Peniu:

După turul sezonului regulat din Liga 4 Constanța, Seria Vest, formația secundă a Academiei Hagi, Viitorul Constanța, are doar două puncte avans în fața ocupantei locului secund, Axiopolis Cernavoda, dar pare, de departe, marea favorită la promovarea în Liga 3. Conducerea clubului nu dă înapoi și spune că susține echipa a doua indiferent de costuri.

Chiar dacă președintele Academiei, Paul Peniu, recunoaște că existența acestei echipe și obiectivul îndrăzneț reprezintă „o povară financiară”, acesta spune că finanțatorul Gheorghe Hagi este dispus să suporte cu plăcere această cheltuială pentru ca juniorii crescuți de club să aibă unde să evolueze.

„Echipa secundă este o necesitate pentru orice club care se respectă și mai ales în condițiile de la noi, fără un campionat de tineret. Pentru noi, echipa a doua nu înseamnă un moft, ci o nouă povară financiară, dar una pe care suntem dispuși s-o suportăm cu plăcere. Academia produce atât de mulți copii talentați încât ne-ar fi greu să-i folosim pe toți la prima echipă, așa că acum au șansa de a evolua într-un cadru organizat, chiar dacă nu e ce ne așteptam”, a declarat, pentru observator.ro, președintele Academiei, Paul Peniu.

„Am solicitat înscrierea în Liga 3, dar Federația ne-a respins solicitarea pe criterii sportive”

Peniu a vorbit și despre calitatea adversarilor din Liga 4, despre gândurile de a promova chiar până în Liga 2, însă a dezvăluit și faptul că FRF nu a permis înscrierea direct în Liga 3 a satelitului echipei FC Viitorul.

„Nu ne ascundem și nici nu protejăm pe cineva. Noi am solicitat, în condițiile în care sunt atâtea probleme la Liga 3, să fim înscriși acolo, dar Federația ne-a respins solicitarea pe criterii sportive. Nu vrem să comentăm pe marginea subiectului, pentru că am acceptat soluția cu înscrierea în Liga 4, numai că nivelul actual al acestui eșalon este unul foarte slab. Sunt puține echipe, formate în mare parte din veritabili dinozauri ai fotbalului constănțean, care chiar pun probleme, și nu există fotbaliști de calitate decentă mai tineri de 35 de ani. Acest lucru este tragic pentru fotbalul românesc. Vom promova, pentru că acesta este mersul normal, și vom analiza apoi ce facem în Liga 3. La nivelul lotului actual, format numai din juniori, o promovare este posibilă, nu însă și probabilă. Calitatea echipelor din acel eșalon este mai apropiată de cea a juniorilor, așa încât nu știm acum dacă vom ataca imediat intrarea în eșalonul 2″, a mai spus oficialul pentru observator.ro, ca mai apoi să concluzioneze: „Paradoxul de la noi este că unii dau din gură și investesc verbal în tineri, iar alții au zece echipe profesioniste. Tinerii români nu au unde să meargă pentru că niciodată nu sunt destul de pregătiți să facă saltul către prima echipă, dar nici noi nu-i ajutăm. Deși să ai o echipă a doua nu e deloc ușor, mai ales în condițiile alese de noi, suntem mândri că reprezentăm o excepție în fotbalul dobrogean, la fel ca la juniori”.

După desfășurarea a 12 etape în Liga 4, FC Viitorul II nu a pierdut niciun meci și a primit doar trei goluri în campionat, singura remiză fiind un 2-2 cu ocupanta locului secund, Axiopolis Cernavodă. Printre performanțele juniorilor se numără un 17-1 cu Medgidia, un 12-0 cu Voința Valu lui Traian și un 13-0 la Murfatlar.

Marius ANGHEL 24 Oct. 2014, 18:27 Ligi județene
Pe aceeași temă