„Inculpata ne-a spus că a dat 5.000 de euro!”

14 Jul. 2009, 15:54 Special
„Inculpata ne-a spus că a dat** 5.000 de euro!

La exact o lună de la ultima etapă de campionat, unul din fotbaliștii exponențiali pe care i-a avut ACU a ieșit în presă cu declarații incendiare. Remus Lung, dat afară pe ușa din dos, a ieșit la atac, principala țintă fiind președintele executiv al clubului, Geta Onu.

 

„Întotdeauna hoțul strică hoții. S-a văzut în această perioadă cine are probleme cu justiția și e cercetată penal”, a declarat Remus Lung, fotbalist care a jucat pentru ACU aproximativ un deceniu.

 

Fotbalistul a fost dat afară imediat după meciul cu FC Bihor, din ultima etapă a campionatului, împreună cu alți patru jucători, Radu Andone, Alin Drăgan și căpitanul Cristian Luca, impresia lăsată fiind că aceștia nu și-au apărat corect șansele în partida respectivă și, probabil, ar fi apărat interesele „șepcilor roșii”. Cert este că președintele executiv de la ACU nu a spus niciodată că cei patru fotbaliști au fost dați afară că ar fi blatiști și, mai mult, le-a oferit dezlegările „în alb” deși putea cere o sumă de bani pe ei.

 

„Eu nu am fost și nu sunt un blatist. La ACU este unul singur pe blat atunci când este băgat în teren. Se știe cine e acela” , a afirmat fostul fotbalist din Aradul Nou, care a făcut trimitere la fiul Getei Onu.

 

Remus Lung nu se oprește aici cu tirul acuzelor și face o afirmație deosebit de gravă, în premieră pentru mas-media. „În ultima etapă, la meciul cu FC Bihor, inculpata a venit la noi în vestiar și ne-a spus că a oferit încă 5000 de euro bihorenilor și să credem în victorie”, a fost declarația șoc a arădeanului, care mai spune că nu și-a primit banii pe luna iunie.

 

„Banii pe care trebuia să-i primesc, adică salariul pe luna iunie, să-i folosească la pușcărie. Dacă nu am valoare de ce mi-a pus clauză în contract să nu joc împotriva lor?”, a declarat Lung.

 

Fostul component al lotului din Aradul Nou arată cu degetul și spre modul cum a condus clubul Geta Onu. „S-a văzut ce management bun a existat la club. Cei de la universitate sunt marionete în mâinile acesteia. Un fotbalist a venit la noi în iarnă și a primit 1000 de euro la semnătură, iar în continuare a mai primit lunar aceiași sumă. Acesta nu a jucat nici măcar un o secundă într-un meci oficial. În cazul ratării obiectivul nu e normal să plătească doar patru fotbaliști”, este de părere fotbalistul care s-a transferat la Național Sebiș.
 

 

Onu: „I-a scuipat mașina fiului meu. Acesta este caracterul lui Lung”

 

Geta Onu nu dorește să comenteze afirmațiile fostului fotbalist din Aradul Nou. Geta Onu afirmă însă că pe iitor va fi mai atentă să aibă la echipă fotbaliști de caracter.

 

„Ce să spun eu despre Lung? Că a scuipat mașina fiului meu. Că la 30 de ani are asemenea apucături. El va răspunde pentru afirmațiile făcute. Clubul îi va face un memoriu la Comisia de disciplină din cadrul FRF pentru a fi amendat. Noi nu l-am dat afară pentru că e blatist ci pentru faptul că dorim să întinerim echipa. Este extrem de urât ce a făcut acum Lung. Dacă era bărbat trebuia să spună aceste lucruri mai repede. Eu știu prea bine ce le-am spus fotbaliștilor în vestiar. Știu și ei și de aceea nu intru în polemică cu Lung, mai ales că sunt acum suspendată de FRF. Cu siguranță în următoarele zile Cipri Roșca, cel care are drept de semnătură, va lua o atitudine în numele clubului. Eu pot doar să îmi dau cu părerea”, a spus Geta Onu.
 

 

13, zi cu ghinion pentru ACU

 

Intervenția lui Lung vine la exact o lună de la meciul cu FC Bihor, tot în ziua de 13 (!!!), și înainte cu două zile de procesul de la Oradea în cazul „valiza din Aradul Nou”. Procesul în care Sorin Cigan și Geta Onu sunt acuzați de procurorii DNA de implicare în scandalul de corupție își va desfășura astăzi primul epison la Tribunalul Oradea. La prima înfățișare va fi prezent doar Sorin Cigan, urmând ca Geta Onu să fie chemată în luna septembrie. Din sursele noastre am aflat că avocații lui Sorin Cigan vor cere instanței să fie audiați și cei patru fotbaliști excluși din lot la finalul meciului cu FC Bihor pentru a spune ce s-a întâmplat înainte și la pauza partidei.
 

 

Rămâne în continuare suspendată

 

În 13 iulie, a avut loc ședința Comisiei de recurs în care trebuia să se discute și memoriul făcut de ACU în ceea ce privește suspendarea președintelui executiv pe o perioadă de șase luni și amendată cu sumat de 3 miliarde de lei vechi. Oficialii de pe Dâmbovița nu și-au găsit însă timp să se ocupe de dosarul arădenilor, singura decizie importantă fiind luată în legătură cu FC Timișoara. Bănățenilor li s-a redus interdicția de a disputa patru jocuri oficiale pe propriul teren la doar o singură etapă, fiind obligați să joace meciul cu Bistrița în altă localitate.
 

 

articol scris de Daniel Berar
 

14 Jul. 2009, 15:54 Special
Pe aceeași temă