Ioan Ovidiu Sabău ține cu ”U” Cluj în dubla manșă a barajului cu Dinamo: ”Este echipa mea de suflet.” Mesajul fostului internațional pentru jucătorii lui Erik Lincar și cum ar juca el contra bucureștenilor

Marius ANGHEL 17 May. 2022, 14:15 Liga 2
Ioan Ovidiu Sabău ține cu ”U” Cluj în dubla manșă a barajului cu Dinamo: ”Este echipa mea de suflet.” Mesajul fostului internațional pentru jucătorii lui Erik Lincar și cum ar juca el contra bucureștenilor

Fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) va fi suporterul Universității Cluj la barajul cu Dinamo, chiar dacă un eșec în această dublă manșă pentru trupa din ”Ștefan cel Mare” ar însemna prima retrogradare din istoria ei în Liga 2.

”Moțul” spune că ”U” Cluj este echipa lui de suflet și își dorește promovarea ei în Liga 1 în această vară, chiar dacă va trebui să treacă de Dinamo, altă formație pentru care a jucat în cariera sa și unde a obținut primul titlu de campion, în 1990, în același an în care a câștigat cu Cupa României.

Ioan Ovidiu Sabău ține cu ”U” Cluj la barajul cu Dinamo: ”E echipa mea de suflet”

Sabău a fost lansat în fotbal de ”U” Cluj, club unde a activat apoi și ca antrenor și manager. Ultima dată când a fost implicat fizic la Universitatea s-a petrecut între 2016 și 2019, atunci când clubul a luat-o de la zero, din Liga a 4-a, a promovat consecutiv până în Liga 2 și a ratat accederea în Liga 1 în urma unui baraj cu FC Hermannstadt (scor 0-2 la Cluj și 1-0 la Sibiu). După acel baraj, Sabău a plecat de la echipă, iar ”U” se află acum la a patra încercase consecutivă de a promova din Liga 2, în acest sezon fiind la al doilea baraj în această perioadă.

”Cineva m-a întrebat dacă că eu cu sufletul sunt pentru Dinamo. Când s-au sărbătorit 74 de ani am fost și eu prezent la acel eveniment, pentru că, într-adevăr, sunt legat de acest club extraordinar. Am spus că eu cu sufletul sunt la ”U” Cluj, pentru că sunt produsul lui ”U” Cluj, sunt format, crescut la Universitatea Cluj. Dacă se va ajunge la un baraj între cele două, este clar că mi-aș dori foarte mult ca ”U” Cluj să promoveze. Îmi pare rău de situația lui Dinamo, că s-a ajuns aici. Este o știre extraordinară faptul că se va construi, în sfârșit, stadionul. Se dărâmă cel actual și se va constui în doi, hai să zicem trei ani de zile stadionul. (…) Dar, pentru mine, este foarte important ca Universitatea, pentru tot ce înseamnă Universitatea Cluj, stadion, suporteri, oraș, această echipă de tradiție, în campionatul următor să fie în Liga 1. Sper să se întâmple acest lucru. Nu se pune problema ca într-o astfel de meci de baraj să țin cu altcineva. Țin cu Universitatea Cluj și mi-aș dori foarte mult ca ea să promoveze. Ea este echipa mea de suflet: ”U” Cluj”, a spus Ioan Ovidiu Sabău la emisiunea Fotbal Show, de la Prima Sport 1.

  • Ca fotbalist, Sabău a jucat pentru ”U” Cluj, ASA Târgu Mureș, Dinamo, Feyenoord (Olanda), Brescia, Reggiana (ambele din Italia), Rapid, din nou ”U” Cluj, din noul Rapid și Gaz Metan Mediaș.

Sabău: ”Nu văd Dinamo favorită. Eu să fiu la ”U” Cluj aș juca cu multă, multă dezinvoltură și încredere”

”U” Cluj a încheiat play-off-ul de Liga 2 pe locul 3, ceea ce înseamnă că va juca la barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu clasata pe locul 8 în play-out-ul primei ligi, adică cu Dinamo. În celălalt baraj se întâlnesc Concordia Chiajna (locul 5 play-off Liga 2) și Chindia Târgoviște (locul 7 play-out Liga 1).

Ieri, FRF a tras la sorți ordinea disputării celor două baraje, iar echipe din Liga 2 au avut ghinion. Atât ”U” Cluj, cât și Concordia vor organiza pe teren propriu prima manșă a meciurilor cu Dinamo, respectiv Chindia. Partida retur, cea decisivă, va avea loc pe terenul formațiilor din Liga 1.

Chiar dacă suporterii Universității Cluj sunt extrem de dezamăgiți că echipa lor a ratat promovarea directă în fața celor de la Petrolul și FC Hermannstadt, primele două clasate în play-off-ul Ligii 2, ba, mai mult, în ultima etapă s-a pierdut în deplasare cu Concordia Chiajna (scor 0-1), Ioan Ovidiu Sabău este convins că stadionul va fi plin la Cluj Napoca în manșa tur a barajului cu Dinamo, dar și că această dublă manșă va fi una echilibrată, chiar dacă se întâlnesc două echipe din ligi diferite.

”Eu nu văd Dinamo favorită. Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate. Cred că cei de la ”U” Cluj vor fi mai motivați decât cei de la Dinamo. Sunt mult mai legați de ceea ce înseamnă obiectiv. Din punct de vedere financiar, n-au avut nicio problemă, au stabilitate, siguranța viitorului. Au fost respectați. Dincolo, la Dinamo, nu știu câtă motivație mai au jucătorii, când nu știu dacă vor mai rămâne. Asta ar fi logic.

E adevărat, la ”U” Cluj lucrurile nu au mai funcționat în ultima perioadă. Toată lumea se aștepta să promoveze direct, mai ales după cele două victorii cu Chiajna și cu Petrolul, în care echipa a jucat foarte bine. Lotul este unul echilibrat. Starea de spirit și entuziasmul s-au deteriorat după înfrângerile cu Slobozia și cu Hermannstadt. Au apărut nemulțumirile, suporterii au contestat jucătorii. Nu-i ușor pentru Lincar să gestioneze momentul și presiunea care s-a creat.

E posibil ca unii jucători tineri de la ”U” Cluj să se blocheze numai când aud numele lui Dinamo. În mod normal, n-ar trebui să se întâmple asta când analizezi jocul și situația de la Dinamo. La cum arată anumiți jucători de la Dinamo, eu să fiu la ”U” Cluj aș juca cu multă, multă dezinvoltură și încredere. Aș juca de la egal la egal.

Important este ca Lincar și jucătorii să creadă în șansele de promovare, să lupte pentru asta. Va conta mult starea de spirit de la ora meciurilor, forma sportivă, dar și norocul. Clar, publicul va umple stadionul la Cluj. Va fi spectacol în tribune, mai ales că galeriile celor două echipe sunt înfrățite. Fiecare își va susține însă favoriții”, a spus Sabău pentru Gazeta Sporturilor.

”U” Cluj – Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 20:30, pe Cluj Arena

Manșa tur a barajului de promovare/menținere în Liga 1 dintre ”U” Cluj și Dinamo are loc sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30, pe Cluj Arena. Returul are loc la Bucureștei, peste o săptămână.

”U” Cluj încearcă în această perioadă să atragă câți mai mulți suporteri la stadion, apelând la tot felul de cuvinte motivaționale, precum:

”Trecem împreună peste toate clipele grele, iar sâmbătă suntem cu toții pe stadion alături de Simbol!
Biletele la ”U” – Dinamo se găsesc aici – https://bit.ly/3sz7f68.”

sau

”Împreună până la capăt!
Hai sâmbătă pe stadion să cântăm din toată inima ”Slavă ție, studenție!” și să susținem echipa la barajul pentru promvoare.
Biletele la ”U” – Dinamo se găsesc aici – https://bit.ly/3sz7f68.”

Celălalt baraj, Concordia Chiajna – Chindia, se joacă tot sâmbătă, dar de la ora 15:30. Returul va avea loc peste o săptămână, la Ploiești, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu echipa din Târgoviște.

Foto principal: captură Prima Sport

Marius ANGHEL 17 May. 2022, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă