Ioan Ovidiu Sabău, dorit la CSM Unirea Alba Iulia. ”Nu exclud total o asemenea posibilitate”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2022, 11:42 Liga 3
Ioan Ovidiu Sabău, dorit la CSM Unirea Alba Iulia. ”Nu exclud total o asemenea posibilitate”

Scăpată ca prin minune, numai federația știe cum, de o penalizare de 20 de puncte, CSM Unirea Alba Iulia, echipa nou-înființată care a cesionat în vară locul în Liga 3 al echipei AFC Unirea 1924, este în continuare în căutarea unui nou antrenor.

Trupa din Alba încearcă marea cu degetul. L-a contactat pe Ioan Ovidiu Sabău, ultima dată manager la Universitatea Cluj.

Ioan Ovidiu Sabău, dorit ca antrenor la CSM Unirea Alba Iulia

Banca tehnică a echipei din Alba Iulia va fi condusă cel puțin pentru al șaselea meci oficial în noul sezon de antrenorul Marcel Rusu, rămas deocamdată pe poziții fără să știe exact până când, scrie Ziarul Unirea, care spune că Radu Urcan, directorul CSM Unirea, a afirmat în mod oficial în cursul lunii august că-și dorește instalarea unui nou antrenor principal.

Cum Adrian Văsîi și Călin Moldovan au refuzat oferta primită din partea clubului care la acel moment încă nu știa dacă va scăpa sau nu de depunctare, oficialii CSM Unirea Alba Iulia tatonează acum pista Ioan Ovidiu Sabău, un antrenor cu pretenții financiare mari, mai ales pentru acest nivel fotbalistic.

”Am fost contactat în urmă cu două săptămâni de o persoană din Alba Iulia pe această temă, a recunoscut Sabău pentru Ziarul Unirea.

În cariera sa de antrenor, Ioan Ovidiu Sabău a condus ”U” Cluj, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, FCM Târgu Mureș, Rapid și ASA Târgu Mureș. Ultima dată a fost manager la noul ”U” Cluj, proiect pe care l-a condus din Liga a 4-a până în Liga 2, după prima ratare a promovării în Liga 1, în urma barajului cu FC Hermannstadt, plecând de la club.

Sabău nu a dat ”niciun răspuns”, dar vrea condiții

Interesant este că sâmbătă, 24 septembrie, CSM Unirea Alba Iulia joacă pe teren propriu, în etapa a 5-a a Ligii 3, cu Corvinul Hunedoara, iar la meci va fi prezent și Ioan Ovidiu Sabău.

Fostul internațional român spune însă că prezența sa la jocul de pe stadionul Cetate este o conjunctură în situația actuală, când este dorit la echipa gazdă. Va merge la Alba Iulia pentru a-i asigura deplasarea de la Cluj lui Remus Vlad, membru în Consiliul de Administrație al Corvinului.

Nu exclud total o asemenea posibilitate, să lucrez la Unirea, dar în momentul când am discutat cu persoana din Alba nu s-a pus problema. Nu a fost nicio negociere, sau altă chestiune concretă. Nu am dat niciun răspuns, a rămas să se mai gândească, mai discutăm dacă sunt condiții, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău, care în vară a fost ofertat să preia divizionara secundă FC Brașov, însă a refuzat.

Înaintea desfășurării etapei a 5-a a Ligii 3, CSM Unirea Alba Iulia ocupă penultimul loc, 9, în clasamentul Seriei a 9-a, cu doar 2 puncte acumulate și cu golaveraj 3-8, în timp ce Corvinul Hunedoara este invincibilă după primele patru meciuri, are 12 puncte și 14-3 golaveraj și este lider.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Marius ANGHEL 22 Sep. 2022, 11:42 Liga 3
Pe aceeași temă