Ignat a rămas în lumea arabă. Jucătorul lansat de FC Drobeta e la a doua experiență în Orient

Ignat a rămas în lumea arabă.** Jucătorul lansat de FC Drobeta e la a doua experiență în Orient

După ce a evoluat sezonul trecut în Iordania, severineanul Dan Ignat va juca în Oman din această toamnă.

În 2014, după șapte sezoane consecutive petrecute în eșalonul secund din România, Ignat lua calea Orientului Mijlociu, unde a fost adus de antrenorul Florin Motroc, care avea nevoie de un fundaș experimentat la noua sa echipă Al Ramtha. Cei doi români mai lucraseră împreună în urmă cu patru ani la Farul Constanța, iar în Iordania sperau să câștige campionatul.

Ramtha a fost în lupta pentru titlu până spre finalul sezonului, pe care l-a încheiat în cele din urmă pe locul al III-lea. Ratarea obiectivului a dus la despărțirea de clubul din Iordania, iar Motroc și Ignat au luat-o pe drumuri separate. Dacă bucureșteanul s-a dus să antreneze în Kuweit, la Al Kazma, olteanul, ale cărui evoluții au fost apreciate de fani, a ajuns în Oman, la Al Sohar, unde va avea antrenor un sirian familiarizat cu fotbalul iordanian. Noua echipă a lui Ignat a încheiat sezonul trecut pe locul al XII-lea, din 14 participante, dar la finele actualului campionat și-a propus accederea în Asia Cup, echivalentul Europa League.

„Ratarea titlului și unele aspecte de ordin financiar m-au determinat să părăsesc Al Ramtha. Am vrut o nouă provocare și am ales Omanul. Am semnat pe un an cu Sohar, unde sunt condiții mult mai bune de pregătire și se poate lucra profesionist. Obiectivul îl reprezintă calificarea în Asia Cup. Pe lângă mine, la echipă mai sunt alți doi străini, ambii croați”, a spus severineanul de 29 de ani.

Pe 14 septembrie, Ignat va debuta în prima ligă din Oman, Al Sohar urmând să joace, pe propriul teren, cu Al Musanah Muscat. Tot la Muscat de află, de 8 ani, și fostul coechipier al lui Ignat de la Severnav, Adrian Tufar, care, după ce a plecat ca profesor de sport în capitala Omanului, și-a deschis o academie de fotbal.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă