Moutinho a lăsat România pentru Cipru

Moutinho a lăsat** România pentru Cipru

Dorit și de Universitatea Craiova, mijlocașul de 31 de ani a preferat să dea curs ofertei  de la Aris Limassol.

„Am vorbit la telefon în fiecare zi cu antrenorul Nicolo Napoli, am vorbit și cu patronul Adrian Mititelu, pentru că m-au dorit la Universitatea Craiova, dar a fost mai tentantă această ofertă din Cipru. Cine nu și-ar dori să joace la Universitatea Craiova? Îmi convenea și din prisma faptului că echipa va juca în Severin, oraș în care locuiește prietena mea, dar nu puteam refuza Cipru. Am semnat pe un an cu Aris Limassol. Echipa a revenit în Liga I după un sezon petrecut în eșalonul secund, iar acum s-au făcut schimbări masive la nivelul lotului. Avem mulți jucători valoroși și condiții bune de an­trenament. Condu­cerea clubului și-a propus să terminăm campionatul în primele opt locuri”, a precizat Hugo Moutinho.

Acesta va fi coleg la Aris cu craioveanul Mihai Dina. Tot în Limassol a ajuns în această vară și fostul jucător al Universității Craiova și CS Turnu Severin, Ovidiu Dănănae, care va juca la rivala Apollon.

Fotbalul e mort în Severin

Adus în România de FC Drobeta, în 2007, de la CD Mafra, portughezul Hugo Filipe Dos Reis Moutinho, vărul primar al consacratului Joao Moutinho, spune că a ales să părăsească România din cauza nesiguranței finan­ciare pe care a resimțit-o în fotbalul din Liga lui Mitică, mai ales la CS Turnu Severin.

„Am avut nevoie de o schimbare și am ales Cipru pentru că oamenii de aici au fost serioși cu mine. Ador România, și în mod special Severinul, dar acolo fotbalul este aproape mort. Degeaba orașul are unul din cele mai frumoase sta­dioane din țară, pentru că nu are cine să con­ducă echipa. Când am promovat în Liga I toți erau lângă noi, însă când a fost greu toți au dispărut și ne-au lăsat singuri. Îmi pare rău pentru echipa mea de suflet, pentru supor­teri, pentru tot, dar trebuia să fie la club un conducător pentru că nu poți să lucrezi cu cei de la primărie. E imposibil, fiindcă ei nu au idee ce înseamnă fenomenul fotbalistic pentru oraș. Îți spun sincer că uneori cred că sunt eu mai mult severinean decât ei!”, a afirmat Moutinho

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă