Andrei Dicu: „Motru va face o figură frumoasă”

Mihai Andries 28 Jun. 2013, 18:35 Campionat
Andrei Dicu:** „Motru va face o figură frumoasă

Severineanul Andrei Dicu a reușit, cu Motru, a doua promovare din carieră, după cea cu CS Severnav, în 2007, când se aflase în luptă directă chiar cu Minerul. Fundașul de 26 de ani a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei lui Ștefan Nanu, dar nu știe dacă va continua alături de Minerul Motru și sezonul viitor.

„Deocamdată, sunt în vacanță. Reunirea lotului era programată pe 1 iulie. Am avut un sezon bun și sunt bucuros că am promovat iar în Liga a II-a. Minerul Motru a fost echipa cea mai constantă din serie și a meritat să promoveze. Am avut numai două înfrângeri și cea mai bună apărare, cu doar 20 de goluri primite. Mie mi-a expirat contractul și mă aflu în renegociere cu Minerul. Să vedem dacă ne înțelegem. Indiferent dacă voi rămâne eu sau nu, cred că Motru va face o figură frumoasă sezonul viitor. Sunt convins că nu va retrograda”, a spus Dicu, pentru Ediție Specială

Deplânge soarta echipei din orașul natal

Jucătorul severinean a vorbit și despre echipa din orașul său natal și nu înțelege de ce lui nu i s-a dat nicio șansă să revină acasă, după ce FC Drobeta s-a desființat în ianuarie 2010.

„Păcat că Severinul nu va mai avea echipă de Liga I, la ce investiții s-au făcut în stadion, în ultimii patru ani. Pe vremea mea, când jucam la FC Drobeta, nu aveam aceste condiții. Sper ca Primăria să țină măcar echipa în Liga a II-a, pentru că în Mehedinți nu mai există alt club de fotbal, la acest nivel. Ar fi păcat să se desființeze și asta. Am văzut și eu câteva meciuri pe care CS Turnu Severin le-a disputat și echipa a avut unele evoluții bune, în special pe propriul teren. Cred că ar fi trebuit totuși să fie promovați mai mulți localnici la acest club” , a conchis Dicu.

Fost internațional de juniori, pe vremea când activa la CSS Drobeta, Dicu a fost dorit la jumătatea deceniului trecut de  Steaua II București și Sheriff Tiraspol, însă în cele din urmă a optat pentru CS Severnav, după ce debutase la seniori pentru Minerul Valea Copcii. La vremea respectivă, fundașul a fost suspendat pentru dublă semnătură, în urma unui imens scandal iscat între cele două foste divizionare C mehedințene.

 

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries 28 Jun. 2013, 18:35 Campionat
Pe aceeași temă