„Sper să avem o mai mare stabilitate la Brăila, ca să promovăm”

Mihai Andries 04 Jul. 2013, 19:00 Campionat
„Sper să avem o mai mare stabilitate** la Brăila, ca să promovăm

Aflat la cea de-a doua experiență la CF Brăila, după cea din returul sezonului 2010-2011, severineanul Dan Ignat a fost aproape de o nouă promovare în Liga I. De altfel, Ignat e singurul fotbalist din istoria Mehedințiului care a promovat, după cel de-al Doilea Război Mondial, din C în B și din B în A cu echipe ale Severinului, performanțe reușite cu CS Severnav (2007) – devenită ulterior FC Drobeta și Gaz Metan Severin (2012) – redenumită CS Turnu Severin.

Fundașul n-a mai apucat să și joace în Liga I, nefiind vara trecută pe placul antrenorului Marian Bondrea, și s-a dus la Brăila, unde mai activase cu doi ani în urmă. Și de data aceasta, Ignat a fost titular în majoritatea etapelor, fiind practic jucătorul cu cele mai multe minute bifate pentru CF Brăila, deși la Severin, în eșalonul secund, nu i s-a dat nicio șansă să joace. Indignat de criteriile care au stat la baza formării lotului la Severin, Ignat nu vrea să se mai întoarcă, cel puțin în conjunctura actuală, la echipa din oralul natal și speră să ajungă în Liga I cu alt club.

„A fost un sezon bun pentru Brăila,  dacă ținem cont de modul cum ne-am strâns și cu ce gânduri am pornit la drum. Pe parcursul campionatului am dovedit că se poate și ne-am propus mai mult, dar din păcate nu am reușit promovarea. Cu toate că am avut un culoar foarte bun și la un moment dat eram pe locul secund, în final ne-am clasat pe 5. Acum nu ne rămâne decât să sperăm că sezonul următor va fi unul mai reușit și că vom realiza ceea ce ne dorim toți și anume să accedem în prima ligă. Eu am renegociere de contract, după acest prim an. La Severin nu se pune problema să mai revin vreodată, ca fotbalist, deoarece ultima perioadă petrecută aici mi-a lăsat un gust amar. Oricum, am înțeles că echipa s-ar putea desființa. Acum sunt în vacanță, acasă. Nu știu exact unde voi juca sezonul viitor. Mi-aș dori în străinătate, dar dacă nu se va concretiza, vreau să rămân la Brăila, unde m-am simțit foarte bine. Sper ca sezonul viitor să avem o mai mare stabilitate financiară și astfel să reușim promovarea”, a spus Ignat.

 

Doar trei severineni în eșalonul secund

Șlefuit la GP Craiova, severineanul Ignat, fost component al lotului național de juniori, a jucat la seniori pentru Minerul Moldova Noua (Divizia C), CS Severnav (C), FC Drobeta (B), Viitorul Constanța (B), Farul Constanța (B), CF Brăila (B), FC Olt Slatina (B) și Gaz Metan Severin (B). Fundașul născut pe 14 iulie 1986 a fost în returul sezonului recent încheiat unul dintre cei doar trei fotbaliști originari din Mehedinți care au evoluat în Liga a II-a, alături de atacantul Bobi Verdeș și mijlocașul Mădălin Mihăescu, care au activat la Chindia Târgoviște.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

Mihai Andries 04 Jul. 2013, 19:00 Campionat
Pe aceeași temă