Hanganu, mărire și decădere

10 Feb. 2012, 16:45 Special

Fotbalul nu înseamnă doar glorie și povești de succes, ci și idoli care s-au stins repede și au sfârșit în anonimat. Hunedoreanul Ovidiu Hanganu este unul dintre numeroasele exemple de fotbaliști talentați care au ars repede și au sfârsit uitați de lume!

Vi-l mai amintiți pe Hanganu? Ovidiu Hanganu! A jucat la Corvinul Hunedoara pentru care a marcat 24 de goluri în 30 de meciuri în Liga 1 cu care a câștigat titlul de golgeter al României în sezonul 1990-1991. Avea doar 21 de ani și devenise singurul fotbalist hunedorean care a câștigat această distincție în tricoul „alb-albastru”.

Performanța, unică pentru fotbalul hunedorean, i-a adus lui Hanganu transferul la Dinamo București și selecționarea în echipa României pentru care a evoluat în 12 meciuri și a înscris două goluri. A evoluat și în campionatele de peste hotare, în Belgia pentru Cercle Bruges (1993-1995) și în Turcia
la Samsunspor (1994). A revenit din nou în Liga 1, la FC Național București și din nou Corvinul (1996-1997) și chiar Aurul Certej în Liga 3 (2001-2002) dar niciodată nu a mai atins forma de la începutul anilor ’90.

Anii au trecut, iar Hanganu a rămas istorie. Pentru fotbalul din România.

Muncește în Italia

Chiar dacă a fost unul dintre cei mai buni atacanți din România, Hanganu a rupt-o cu țara noastră. Nu a vrut să trăiască în mizerie, a luat viața pe cont propriu după ce s-a lăsat de fotbal.
De la începutul anilor 2000, trăiește în Italia, unde muncește în… construcții. Câștigă destul încât să ducă o viață liniștită și lipsită de griji în peninsulă. În România vine foarte rar, doar de sărbători ajunge prin Hunedoara.
Nici în viața personală Hanganu nu a dus-o prea bine. S-a despărțit de prima soție cu care are o fetiță acum adolescentă.

Apreciat de fani și colegi

Suporterii hunedoreni și mulți dintre foștii săi colegii de echipă și-l amintesc ca pe un fotbalist extraordinar dar capricios, care avea probleme cu viața extrasportivă.
„Ce fotbalist a fost. Cine nu și-l mai amintește pe Hanganu. Îi plăcea și viața, dar nu mai mult ca alții”, povestește despre el un fost coleg de la Corvinul Hunedoara, Nelu Mitrică.
„Avea un talent nativ și era de-o modestie rară. Încă de la juniori l-am observat, avea o ambiție ieșită din comun”, așa l-a caracterizat pe scurt pe Hanganu unul dintre oamenii alturi de care a crescut la Corvinul, Ioan Petcu.

199 de meciuri a jucat Ovidiu Hanganu în Liga 1 și a marcat 67 de goluri

Articol scris de Sami Tamaș

10 Feb. 2012, 16:45 Special
Pe aceeași temă