Gloriile Petrolului au fost sărbătorite la 50 de ani de la victoria cu Liverpool VIDEO

Marius ANGHEL 13 Oct. 2016, 11:21 Special

Gloriile echipei Petrolul Ploiești au fost sărbătorite, miercuri seară, la 50 de ani de la victoria cu Liverpool, scor 3-1, la Ploiești, în Cupa Campionilor Europeni, transmite corespondentul Mediafax.

Festivitatea, la care a participat și primarul Ploieștiului, a fost organizată de către edilul Bușteniului, Emanoil Savin. Din echipa care a reușit istorica victorie acum o jumătate de secol au fost prezenți Mircea și Virgil Dridea, Eduard Iuhas, Octavian Dincuță, Camil Oprișan și Alexandru Pall.

Pe banner-ul dedicat evenimentului au figurat și numele celor trecuți în neființă: M. Ionescu, V. Sfetcu, Gh. Pahonțu, Gh. Florea, M. Mocanu, P. Dragomir, Alex Badea, C. Moldoveanu, Șt. Roman, C. Cernăianu. Între invitați s-au aflat și petroliști din alte generații: Gheorghe Liliac, Constantin Ștefan, Ion Cojocaru, Silviu și Decu Crângașu, Octavian Grigore, Cristi Vlad sau Valeriu Răchită.

,,Noi aveam o mare calitate, unitatea de grup. Ne lega prietenia și respectul față de spectatori și de cei care ne conduceau”, a spus Mircea Dridea.

,,Poate meritul nostru cel mai mare a fost că ne-am mobilizat. Am reușit isprava asta pentru că nu ne-am speriat, am avut încredere”, a completat Virgil Dridea.

,,Liverpool era peste noi cu o clasă, din toate punctele de vedere. Erau campionii campioanei mondiale, iar financiar nu mai spun. Noi, când am câștigat titlul, am primit 2.000 de lei și un cupon de stofă”, a spus Octavian Dincuță.

Petrolul Ploiești – Liverpool 3-1 (1-0), 12.10.1966, spectatori: 20.000
Au marcat: Moldoveanu (36′), Boc (59′), M. Dridea (65′) / Hunt (50′)

Petrolul: M. Ionescu – Pahonțu, Boc, Florea, Mocanu – Dincuță, Dragomir – Moldoveanu, M. Dridea, Badea, V. Dridea. Antrenor: Constantin Cernăianu.
Liverpool: Lawrence – Lawler, Milne, Smith, Yeats – Stevenson, Callaghan – Strong, Hunt, St. John, Thompson. Manager: William Shankly.

Cum, în tur, englezii au învins cu 2-0, iar atunci nu se luau în calcul golurile din deplasare, a mai fost nevoie de un meci de baraj, care s-a jucat la Bruxelles. Au învins britanicii cu 2-0.

Eroii duelului cu Liverpool au rememorat un fapt inedit legat de antrenorul englezilor, Bill Shankly. Legendarul tehnician al cormoranilor a participat, ca aviator, la raidul aerian asupra Ploieștiului din 1944.

Victoria contra lui Liverpool va fi celebrată și sâmbătă, pe arena ,,Ilie Oană”, de la ora 17:00, în deschiderea meciului de campionat dintre Petrolul 52 și CS Cornu. La eveniment sunt așteptați și ceilalți doi supraviețuitori ai echipei din 1966, Dumitru Munteanu și Alexandru Boc.

Articol scris de Andrei IONAȘCU (Mediafax)
Foto și video: Sport online PH

Marius ANGHEL 13 Oct. 2016, 11:21 Special
Pe aceeași temă