Gică Popescu, moment neplăcut în campania electorală de la Iași

Gică Popescu,** moment neplăcut în campania electorală de la Iași
  • În absența mai multor componenți ai Generației de Aur, lotul prezent la Iași i-a cuprins pe Auraș Brașoveanu și Cornel Șfaițer. Florin Prunea a refuzat să intre în teren, spunând că nu a fost invitat.

Fostul internațional Gică Popescu și-a început campania electorală la Iași pentru alegerile la șefia FRF, cu un meci demonstrativ, iar miercuri se va întâlni cu reprezentanții tuturor structurilor fotbalistice din județ, cu drept de vot la alegerile din 5 martie.

Meciul demonstrativ a avut loc în Sala Polivalentă și a strâns în tribune mulți spectatori dorinici de a-i vedea la lucru pe exponenții Generației de Aur, echipă care ne-a încântat la Mondialul din 1994 și nu numai. Numai că, „Generația de Aur” a avut în componență doar doi exponenți ai acelei echipe de vis ce a fost la un pas de semifinala Cupei Mondiale din 1994, Gică Popescu și Bogdan Stelea, ceilalți jucători trecuți pe lista inițială, Florin Prunea, Marius Lăcătuș, Daniel Prodan sau Ilie Dumitrescu fiind fie în tribune (primii doi), fie absenți. Prezent în tribune, președintele lui CSMS Iași, Florin Prunea, a refuzat să ia parte la meci, afirmând că nu a fost invitat de nimeni, chiar dacă era trecut pe listă. În aceste condiții, lotul a fost completat cu un alt fost internațional, Bogdan Mandric, doi membri în Comitetul Executiv al FRF, Cornel Șfaițer și Auraș Brașoveanu, șeful AJF Iași, Sorin Boca și foști jucători ai echipei din Copou, Adrian Ambrosie și Daniel Acatrinei.

De cealaltă parte, Politehnica Old Boys i-a avut în componență pe Adrian Kereszy, Adrian Cotan, Adrian Dobrea, Cătălin Abălașei, Dan Cănănău, Anton Dumitru, Ion Grigoraș, Mihai Drăgoi, Bebe Manole, Ionuț Dumitrașcu, Ionuț Știrbetz, Cristi Dăscăleanu. Primarul Gheorghe Nichita a evoluat câte o repriză la fiecare echipă. Antrenorul echipei ieșene a fost prof. Leonid Antohi.

Meciul s-a încheiat cu victoria „Generației de Aur” cu scorul de 7-6 (1-2), golurile fiind marcate de Gică Popescu (3), Ambrosie, Acatrinei, Știrbetz și Șfaițer, respectiv Kereszy (2), Dumitrașcu (2), Manole și Drăgoi. Partida a fost arbitrată de Ionel Popa și Vlad Ciobanu și comentată de realizatorul TVR, Lucian Lucescu.

Gică Popescu a declarat că și-ar fi dorit să afle un verdict al Curții de Apel astăzi, în dosarul transferurilor. „Eram la Piatra Neamț când am aflat decizia amânării. Mai așteptăm o săptămână, nu avem ce face, deși mi-aș fi dorit să aflăm azi verdictul”, a spus Gică Popescu. Acesta s-a referit și la meciul echipei naționale cu Argentina: „În 1994, Argentina era o forță, chiar dacă îl, pierduse pe Maradona, iar acum îl au pe Messi, cel mai bun fotbalist al lumii. Întotdeauna Argentina a fost o echipă foarte puternică”.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă