„Gașcă Nebună” și în Liga a IV-a

Florin ALBOIU 24 Apr. 2009, 23:32 Special

La marginea Bucureștilor, pe terenul bazei sportive Comprest de pe șoseaua Giurgiului, s-a disputat vineri derby-ul etapei a 21-a din liga a 4-a dintre echipa gazdă și Sportul Studențesc II. Cei 50 de spectatori prezenți la meci au asistat la un joc agreabil, cele două formații etalând un fotbal deschis, ceea ce a permis marcarea multor goluri și creearea de faze spectaculoase.

 

Antrenorul oaspeților, Florin Motroc, a fost nevoit să facă mai multe improvizații pentru această partidă, deoarece a reținut mai mulți fotbaliști în lotul primei echipe pentru meciul de sâmbătă din Liga a 2-a cu Dunărea Galați. Totuși, elevii săi au gestionat bine ostilitățile în debutul meciului și au deschis repede scorul. În minutul 7, Petrișor Dedu a fost găsit excelent cu o diagonală, decarul "studenților" reluând imparabil din voleu. Comprest a dat imediat replica, însă portarul Niculescu a prins o zi mare, cel puțin în prima repriză, reușind în două rânduri să scoată mingea în afara terenului de la rădăcina barei la șuturile lui Enache.

 

Sportul II, ocupantă a poziției secunde în clasament, a lovit din nou în minutul 20, când în urma unei lovituri de la colțul terenului, Dobre s-a înălțat peste apărarea gazdelor și a trimis balonul cu capul în plasă. Au urmat noi atacuri furibunde spre poarta lui Niculescu, însă goalkeeperul a scos din toate pozițiile, inclusiv o minge ce s-ar fi dus sub transversală. "Alb-negrii", purtând echipament albastru în acest meci, s-au relaxat prematur și cu zece minute înainte de pauză comit o serie de greșeli în lanț la capătul căreia nici Niculescu nu mai poate interveni și Comprest reduce din diferență prin Răduca. De altfel, 1-2 avea să fie și scorul de la pauză.

 

La zece minute de la reluarea jocului, la o fază ce nu părea foarte periculoasă, nou-intratul Niță deviază ușor mingea cu capul, iar portarul gazdelor și unul dintre fundași nu reușesc să împiedice majorarea scorului. Inexplicabil, oaspeții, în loc să închidă jocul la adăpostul acestui avantaj și să aglomereze zona centrală, continuă să lase culoare de pătrundere pentru rapizii atacanți ai Comprestului, care nu se lasă prea mult invitați și amenință din ce în ce mai des buturile apărate de Niculescu. Mai rămăseseră 20 de minute până la finalul partidei și, probabil, "studenții" nici nu mai concepeau că ar putea să piardă un meci pe care îl aveau în mână. Însă, pentru ei, dezastru s-a produs. Apărarea încropită a cedat de trei ori, la două dintre goluri, o parte din vină având și Niculescu, care până atunci își scăpase echipa din numeroase situații delicate. Mai întâi, Alexandru Albert s-a trezit pe cap cu o minge în centru careului și a redus din nou diferența la un singur gol, pentru ca apoi să iasă la rampă Enache, care în minutul 78 a reușit să restabilească egalitatea.

 

Studenții puteau pleca totuși cu cele trei puncte, dar Fărcășanu, în două rânduri, în minutele 85 și 86, nu l-a putut învinge pe portarul Stegărescu, care în prima fază a scos din vinclu, iar în urma cornerului, unul dintre fundași i-a făcut treaba și a degajat de pe linia porții. În ultimul minut de joc, Enache devine eroul partidei, realizând "dubla", aducându-și pentru prima dată formația în avantaj: 4-3. Oaspeții nu mai au nici puterea și nici timpul pentru a mai face ceva și din tabăra Comprestului izbucnesc strigăte de bucurie odată cu ultimul fluier al arbitrului.

 

Sportul Studențesc II: Niculescu – Gâscă, Cățoi, Marinuș, Peteleu – Sibianu, Bănuță, Târnăcop (cpt.), Dedu – Dobre, Fărcășanu. Au mai jucat: Niță și Popa. Antrenor: Florin Motroc

 

 

Florin ALBOIU 24 Apr. 2009, 23:32 Special
Pe aceeași temă