Outsiderul a dat lovitura cu doar trei rezerve și doi portari în teren: Comprest este campioana Bucureștiului

Mihai Andries 31 May. 2014, 09:49 București

Ieri, pe stadionul Dinamo, Liga a IV-a București și-a desemnat campioana și totodată echipa care va reprezenta Capitala la barajul pentru accederea în Liga a III-a, programat a se disputa pe 21 iunie. Finala le-a pus față în față pe FC Juniorul antrenată de Virgil Andronache (44 de ani) și Comprest, condusă de pe bancă de Augustin Călin (33 de ani), echipe care în semifinale au învins la penalty-uri pe FC Voluntari II, respectiv GVD.

Comprest, doar 14 jucători pe foaie

Ambele echipe începeau meciul cu formule incomplete, însă dezavantajată din acest punct a fost clar echipa Comprest. Dacă la Juniorul au lipsit Zeciu și Bărbulescu, ambii suspendați, în timp ce Văduva a fost recuperat – chiar dacă nu a fost la 100% – după accidentarea din meciul cu ACS Corbeanca, în schimb cealaltă finalistă a avut doar 14 jucători pe foaie, cu tot cu portarul de rezervă trecut ca jucător de câmp. Comprest a ajuns în această situație inedită după ce grupa 1997 a clubului a plecat într-un turneu în Franța după semifinala cu GVD – participarea la acest turneu a fost stabilită din primăvară, cu mult înainte de a se cunoaște programul play-off-ului, iar pentru finală a lipsit și căpitanul Jitaru, suspendat pentru cumul de galbene.

Uraganul Juniorul a avut nevoie de cinci ocazii pentru un gol

Dacă meciul s-ar fi terminat după primele douăzeci de minute, Comprest ar fi trebuit să arunce prosopul înainte de a primi și lovitura finală. Cu o apărare improvizată, în care, în premieră, Florin Constantin – căpitanul de ieri al Comprestului – a fost fundaș central, iar mijlocașul Pluteanu a evoluat ca fundaș dreapta, echipa lui Augustin Călin a suferit teribil la început. Asta și pentru că Dumitrescu a făcut ce a vrut pe flancul drept al Comprestului și ocaziile au curs la poarta lui Alex Petre. De patru ori a fost Cârjan singur cu Petre în primul sfert de oră și de fiecare dată tabela a rămas neschimbată, fie din cauza portarului, fie din cauza atacantului, însă a cincea oară inevitabilul s-a produs și același Cârjan a înscris după o centrare a lui Dumitrescu.

Comprestul a egalat la prima oportunitate

Cu avantaj minim pe tabelă, elevii lui Andronache s-au culcat pe o ureche și nici nu și-au dat seama când a picat golul egalării. Un corner de pe dreapta, după 35 de minute de joc a fost executat foarte bine de Souza – cel care în primele 20-25 de minute îi scosese peri albi antrenorului prin prestația sa haotică, Vâlceanu nu a ajuns la minge și Militaru, venit din spate, a înscris cu o lovitură de cap. Repriza s-a terminat la egalitate, nu înainte ca Pațurcă să trimită o minge peste poartă, iar Verdeață să încerce o execuție pretențioasă cu preluare, stop pe genunchi din alergare și voleu peste.

Alex Petre a închis poarta, Mărgescu a dat lovitura

După pauză, Juniorul a atacat cu toate liniile, Andronache scoțând un fundaș, pe Buliga, pentru a-l introduce pe atacantul Văduva. Din păcate pentru echipa în alb-negru, toate acțiunile ei s-au lovit de apărarea bine organizată a adversarilor, iar atunci când aceasta a cedat, a apărut Alex Petre, portarul Comprestului fiind probabil cel mai bun om al meciului. Cum fotbalul este un sport care nu iartă, ocaziile Juniorului s-au răzbunat și Comprestul a dat lovitura prin Mărgescu, cu un sfert de oră înainte de final.

Comprestul, cu doi portari în teren pe final de meci

Elevii lui Andronache nu au acuzat șocul și au alergat cu disperare după egalare. Însă Dumitrescu și Găină au ratat ocaziile finalului de meci, cu două șuturi violente, scoase spectaculos de Alex Petre. Comprestul a terminat partida cu doi portari în teren, după ce în minutul 84 a fost introdus și Braican, dar ca atacant, în locul lui Verdeață. Fluierul final al lui Cezar Georgescu a venit după aproape o veșnicie și a adus o explozie de bucurie în tabăra echipei patronate de Marian Lumînare.

Bucureștiul are din nou campioană din Capitală

Au urmat minute în șir de sărbătoare pentru cei de la Comprest, care și-au purtat pe brațe antrenorul și patronul. Noua campioană a Bucureștiului a câștigat din nou titlul după cinci ani, data trecută, în 2009, reușind și promovarea în Liga a III-a. Prin rezultatul de ieri al finalei, Bucureștiul are din nou o campioană din Capitală, după ce în ultimele două sezoane trofeul a fost cucerit de ilfovenii de la FC Chitila

 

COMPREST – FC JUNIORUL 2-1 (1-1) Cl. Militaru 35, Mărgescu 75 / Cârjan 15

COMPREST: Al. Petre – Pluteanu, Fl. Constantin, Cl. Militaru, Matheus – C. Barbu, Mărgescu, Souza, Logofătu, Pasăre – Verdeață. Au mai jucat Al. Dinu, Braican, D. Vlad.
Antrenor principal Augustin Călin; Antrenor secund Cristian Jitaru; Delegat Claudiu Georgescu; Maseuri Claudiu Popescu și Robert Madeira; Doctor Daniel Dumitrașcu

JUNIORUL: Vâlceanu – Fărîmă, Găină, C. Mihai, Buliga – Riță, Olaru – Pațurcă – Baniță, Cârjan, G. Dumitrescu. Au mai jucat: Văduva, M. Tudor. Rezerve nefolosite Florișteanu, Costache, V. Iancu
Antrenor principal Virgil Andronache; Antrenor secund Răzvan Farmache; Delegat Adrian Oprișan; Doctor Ștefan Cucu


Iată și lotul campioanei: Alexandru Petre, Marian Adrian Braican – Marian Silvian Pasăre, Cătălin Gheorghe Barbu, Cristian Daniel Jitaru, Jefferson Santos Souza, Florin Constantin, Cremonezzi Santos Matheus, Nicolae Georgian Logofătu, Enrico Florin Pluteanu, Răzvan Andrei Mărgescu, Claudiu Ionuț Militaru, Cristian Petre Verdeață, Cătălin Alexandru Dinu, Daniel Ștefan Vlad, Alin Marian Gojnea*, Alberto Paul Neagu*, Dragoș Otincilescu-Dofinescu*, Robert Ionuț Bratu*, Viorel Mihai Cârligea* (* nu au fost pe foaia de joc de la finală)
Antrenor principal Augustin Călin
Director sportiv Alexandru Manole
Manager general Ionel Preda
Președinte Marian Lumînare
 

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Alexandru HOJDA

 

Mihai Andries 31 May. 2014, 09:49 București
Pe aceeași temă