Gala Fotbalului Muscelean, sărbătoarea gloriilor! Câmpulungenii au sărbătorit 20 de ani de la promovarea Aro în Divizia B

Marius ANGHEL 20 Jul. 2015, 15:21 Special

Cei mai buni fotbaliști care au făcut istorie pen­tru Aro Câmpulung și-au dat întâlnire, joi seară, pe Stadionul Municipal, pen­tru a sărbători 20 de ani de la promovarea echipei în Divizia B. Evenimentul, intitulat Gala Fotbalului Muscelean, a fost organi­zat ca la carte de Cons­tan­tin Țil Popescu, fost pre­ședinte al grupării mus­celene, și a făcut parte din Zilele Câmpulungului, fiind un adevărat succes.

Muscelenii au arătat încă o dată că iubesc sportul rege și au venit în număr mare la stadion pentru a-i vedea pe viu pe cei care au făcut istorie și le-au adus multe bucurii.

Fotbaliștii consacrați ai muscelenilor au făcut spectacol

La inițiativa organizatorilor au răspuns prezent peste 30 de fotbaliști din mai multe generații, care, după ce au plecat de la Aro, au jucat la cele mai mari echipe din țară, dar și în străinătate. Printre cei care au fost prezenți la această acțiune s-au regăsit Cornel Mihart, Sergiu Coman, Remus Safta, Ovidiu Ceclan, Ionuț Bălan, Iulian Ta­meș, Sabin Ciurea, Iordan Eftimie, Viorel Moiceanu, Ionuț Badea, Alexandru Popovici, Jean Gorgonaru, Nicușor Ceapraz, Ionel Augustin, Alexandru Popovici, Marius Pleș, Sorin Bucuroaia, Vasile Stan, Aurel Ancuța, Liviu Hapaină, Bogdan Stoica, Iulian Preda, Marius Cumpănașu, Marius Axinciuc, Cristi Constantin, Ionuț Bădescu, Alin Durdun, Vali Ștefănică, Gică Butoiu, Claudiu Mutu, Dorin Isac, Emanuel Moldoveanu, Gabi Ioniță, Robert Craioveanu, Petre Gheorghe.

La eveniment, în calitate de invitați, au participat Gica Dobrin, soția regretatului Gicu Dobrin care o perioadă a fost antrenor la Câmpulung alături de un alt regretat Oblemenco, și fiul acestuia, Danuț.

Arbitri de Liga I

Meciul de gală a adunat peste 2.000 de oameni în tribună, care și-au aplaudat la scenă deschisă favoriții. Lotul prezent la această acțiune a fost împărțit în două echipe care au intrat pe teren hotărâte să facă spectacol. Scorul nu a contat pentru nimeni, pentru că cei prezenți la sta­dion voiau să îi mai vadă încă o dată jucând pe fotbaliștii Generației de Aur a echipei Aro Câmpulung.

Și brigada de arbitri s-a ridicat la nivelul așteptărilor, AJF Argeș delegând numai arbitri de Liga I. Centralii Cătălin Popa și Iulian Călin, dar și asistenții Claudiu Florea și Romică Bîrdeș nu au mai fost la fel de exigenți ca în meciurile oficiale și au trecut cu vederea mai multe offsaiduri de dragul spectacolului.

Meciul, filmat cu o dronă

Înainte de începerea partidei, organizatorii au făcut o festivitate de premiere, iar fotbaliștii prezenți au primit din partea viceprimarului Liviu Țîroiu câte o diplomă, un tricou și o medalie pentru meritele avute în dezvoltarea fotbalului muscelean. Lovitura de începere a întâlnirii a fost dată de Gica Dobrin, iar meciul a fost filmat cu o dronă.

Municipalitatea a ținut un moment de reculege­re pentru Gicu Dobrin, Ion O­ble­menco, Nicolae Tănăsescu, portarul Laurențiu Heroiu și Gil Cotescu, personalități cu care echipa a promovat, dar care au părăsit această lume.

De asemenea, la pau­ză a urmat o nouă festivitate de premiere, de data a­ceasta primind medalii și di­plome foști fotbaliști musceleni, mai în vârstă, care nu au putut juca în acest meci. Un alt invitat de onoare a fost Ilie Bărbulescu, fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua.

Au chefuit la restaurantul Ciobănașu

Imediat după terminarea jocului, fotbaliștii au fost invitați la restaurantul Ciobănașu la o masă festivă. Constantin Țil Popescu, patronul localului și președintele clubului în perioada în care acesta a atins momentele de glorie, a organizat totul ca la carte. De la banchet nu au lipsit primarul interimar Liviu Țîroiu, fostul edil Călin Andrei, unii dintre foștii directori de la Aro, consilierii locali, dar nici lăutarii. Cei prezenți au depănat amintiri la un șpriț care a durat până după miezul nopții.

Evenimentul, văzut de protagoniști:

„Ne băteam mereu pentru locurile 1 sau 2″

Constantin Țil Popescu, fost președinte Aro Cîmpulung: „Ideea organizării acestui eveniment i-a aparținut domnului Călin Andrei, iar eu i-am împărtășit-o și am pus-o în practică. Sunt 20 de ani de când am promovat cu Gicu Dobrin și Nelu Oblemenco pe bancă. Am fost prieten cu Gicu timp de 40 de ani și ne leagă multe amintiri. Am reușit să aducem majoritatea jucătorilor pe care ni i-am propus să-i chemăm. Vreau să vă spun că Gicu Dobrin a jucat la 16 ani pentru Minerul Câmpulung, un amical cu Steaua, iar Zăvoda a vrut să-l ia la echipă. Nu cred că se vor mai naște fotbaliști ca Gicu, Balaci, Hagi și Augustin. Nu știu dacă mai vine cineva din spate. La Câmpulung, ne băteam mereu pentru locurile 1 sau 2, însă acum este greu să mai faci echipă, cum am avut atunci, din cauza problemelor financiare care sunt peste tot în țară”.

„Am construit o echipă frumoasă”

Ionel Augustin, fost antrenor la Aro și fost mare jucător la Dinamo: „Sunt foarte emoționat și îmi este greu să îmi găsesc cuvintele după ce m-am întâlnit cu foștii mei elevi. Mă simt și eu muscelean, pentru că am stat 5 ani aici. Am construit o frumoasă echipă și am avut o puternică susținere din partea muscelenilor. Rezultatele le-am obținut împreună. Voi răspunde prezent și de acum încolo la asemenea inițiative, pentru că aici am petrecut o perioadă frumoasă din viață”.

„O perioadă bună a vieții mele”

Ionuț Badea, antrenor secund echipa Națională: ,,Mă bucur foarte mult că în tribune au fost foarte mulți oameni, exact ca pe vremuri. Este o bună propagandă pentru fotbalul muscelean. Aici am stat o bună perioadă a vieții mele și vreau să îi mulțumesc pe această cale domnului Țil Popescu care mi-a întins o mână de ajutor la nevoie. Fotbalul ar trebui să devină un fenomen social, pentru că numai așa putem crește în valoare și putem forma o echipă puternică”.

„Acești oameni trebuie apreciați”

Gica Dobrin: ,,Amintirile mă răscolesc și abia îmi pot stăpâni emoțiile. Eu am participat și acum 20 de ani la promovarea echipei. Astăzi, pionul princial lipsește, însă cei care sunt aici păstrează vie amintirea lui Gicu. Le mulțumesc organizatorilor pentru invitație, iar acești oameni care reușesc să mai facă așa ceva trebuie apreciați. Sunt momente frumoase pe care le ții minte toată viața”.

„Câmpulungul să redevină ce a fost”

Iordan Eftimie, fost jucător Aro și FC Argeș: „Îmi face mare plăcere să îmi revăd foștii colegi. Eu am jucat și în acel meci în care s-a reușit promovarea. Acum a fost mai greu cu alergatul, pentru că avem o vârstă. Îmi doresc ca echipa de la Câmpulung să revină ce a fost și să se mai umple stadionul”.

„Mulțumesc câmpulungenilor!”

Alecsandru Popovici, fost jucător și antrenor: „Acest moment îmi trezește nostalgii, întrucât Aro Câmpulung a avut rezultate deosebite în acea perioadă. Ne băteam mereu la primele două locuri și cred că, dacă voiam, puteam ajunge în Divizia A. Vreau să le mulțumesc câmpulungenilor care au fost prezenți la meci și am speranța că poate vom mai reuși să mai facem o echipă la fel de bună ca atunci”.

Articol scris de Marius Duinea și Silviu Mihai (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 20 Jul. 2015, 15:21 Special
Pe aceeași temă